Και όμως... «Νίκη έστω και με μισό μηδέν»

Η αλήθεια είναι ότι πριν από ένα μήνα, δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να επιλέξω αυτόν τον τίτλο ως προαναγγελία για έναν αγώνα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Καλλονή. Όταν κέρδιζε την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, όταν κόντραρε την Ντόρτμουντ και έχασε με βλακώδη τρόπο σε εκείνο το ματς τη νίκη, ποιος θα φανταζόταν ότι λίγες εβδομάδες αργότερα, η ίδια ομάδα, θα πρέπει να κερδίσει έστω και με μισό μηδέν την Καλλονή, την προτελευταία ομάδα στη βαθμολογία! Όμως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει ένα μήνα χωρίς νίκη και τα περιθώρια όχι πλέον έχουν στενέψει αλλά ψάχνεις να τα βρεις με το μικροσκόπιο.
Πηγή: metrosport.gr
Και όμως... «Νίκη έστω και με μισό μηδέν»

Θα διαβάσετε σήμερα τις δηλώσεις του Τούντορ όπως φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ της "Μ". Ο Κροάτης τεχνικός τα είπε όλα σε μια φράση: "Εμείς έχουμε μπλοκάρει ψυχολογικά" είπε. Το έχουμε "τεντώσει" ως θέμα το γιατί ο ΠΑΟΚ έφτασε ως εδώ. Το ζητούμενο είναι να δούμε το μέλλον. Ο Ροντρίγκες την Παρασκευή είπε ότι απλά χρειάζεται μια νίκη για να πάρει τα πάνω της η ομάδα και να μπορέσει να κάνει ένα σερί νικών.

Ο Τούντορ με την παραπάνω φράση στάθηκε και αυτός στην ψυχολογία. Επομένως σήμερα στην Καλλονή, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια νίκη για να ξεκολλήσει. Στα αλήθεια δεν με ενδιαφέρει αν αυτή η νίκη έρθει έστω και με μισό μηδέν. Πολύ απλά διότι ακόμη και αν έρθει με τριάρα ή τεσσάρα, ο Δικέφαλος το ίδιο κέρδος θα έχει: τους τρεις βαθμούς που είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση.
Ούτε απαντήσεις λοιπόν περιμένω να δω από την ομάδα, ούτε εγωισμό. Αυτά τα αναζητούμε και τα αναπολούμε εδώ και ένα μήνα. Από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και μετά.

Μια "ψυχρή" μια "παγωμένη" νίκη χρειάζεται απλά για να πάρει τα πάνω της. Και έστω και αγκομαχώντας να κάνει ένα σερί νικών μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου για να δούμε στη συνέχεια πώς μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα για να καλύψει τα κενά της.
Πέρσι, στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μια παλικαρίσια νίκη απέναντι στον Μήτσιο που είχε κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον ΠΑΟΚ. Αξέχαστο ματς και αξέχαστες οι αντιδράσεις του Αναστασιάδη με τον Τερζή να τον σταματά και να τον γυρίζει στον πάγκο όπως και όλη την ομάδα. Σήμερα στο ίδιο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν υπερασπίζεται την πρωτιά αλλά ψάχνει να βρει τη νίκη-βάλσαμο. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει...

του Γιώργου Ζαΐρη

Διαβάστε ακόμη...