Στοπ στον κατήφορο

Σήμερα ο ΠΑΟΚ παίζει με την πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν ήταν αυτή ούτε ο Πανθρακικός, ούτε ο Παναιτωλικός που άφησε πολύτιμους βαθμούς στη Τούμπα. Η Καλλονή είναι η χειρότερη ομάδα, παντελώς ατάλαντη και με πολλά αβίαστα λάθη στα μετόπισθεν, απόρροια της επιλογής αφρικανών στόπερ αλλά και αμυντικού χαφ.
Πηγή: metrosport.gr
Στοπ στον κατήφορο

Για τον Ιγκόρ Τούντορ και τους παίκτες του, πραγματικά δεν υπάρχει επιλογή. Έστω κι αν στη Θεσσαλονίκη έμειναν δύο βασικοί στόπερ, ο πολύς Μπερμπάτοφ, οι χρήσιμοι Χαρίσης, Κίτσιου.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι μία ομάδα κυρίως Ελλήνων, που νιώθουν πάνω κάτω τι συμβαίνει. Τερματοφύλακας και άμυνα, πιθανότατα ο δεξιός μπακ, δύο μπορεί και τρεις στους τρεις μέσους, ο Κλάους στην επίθεση.

Η ομάδα του Τούντορ δεν πρέπει να κάνει πολλά από αυτά που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Δεν πρέπει να μπει χαλαρά γιατί έτσι δίνει ψυχολογία στους αντιπάλους της.

Πρέπει να είναι ομαδική, γιατί θα πρέπει να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.

Θα πρέπει να δείξει πως το πιστεύει σε όλες τις κινήσεις της.

Η Καλλονή και φόβητρο δεν είναι και ταλέντο δεν έχει. Έδρα δεν είναι καυτή, προπονητή δεν μπορείς να πεις πως έχει καλό που να διαβάσει το παιχνίδι.

Για τον ΠΑΟΚ τα περιθώρια στενεύουν. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός δείχνει πως λυγίζει όμως άλλες ομάδες συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά. Η ΑΕΚ μπορεί να μη παίζει τίποτα αλλά βαθμούς μαζεύει. Ο Πανιώνιος συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καν στη πεντάδα, το παραμύθι κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει.

Ο Τούντορ πάει στο 3-5-2 πάλι, γιατί απλούστατα δεν εμπιστεύεται τίποτα άλλο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, το ρόστερ είναι κουτί για 4-3-3 αλλά πώς να παίξεις κάτι που ουδέποτε έχεις δουλέψει. Άρα σοφά πράττει και επιμένει στο ίδιο αν και θα έπρεπε τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Το τι θα συμβεί αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει και σήμερα είναι κάτι που το ξέρει μόνο ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος αυτό που σίγουρα κάνει είναι να κινείται. Δεν είναι ικανοποιημένος από αυτό που ζει και κυρίως από τον Άρνεσεν. Και πώς να είναι ικανοποιημένος όταν από τις κινήσεις που έχουν γίνει και μάλιστα με αγορές, ελάχιστες είναι αυτές που βοηθάνε την ομάδα.

Και από τον Τούντορ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος αλλά ιεραρχικά ο Δανός έχει στρέψει τα βλέμματα της δυσαρέσκειας του μεγαλομετόχου.

Και αν είναι να υπάρξουν αλλαγές, αυτές δεν θα ξεκινήσουν από τον Κροάτη.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Σαββίδης δεν έχει πει ξεκάθαρα πως θα προχωρήσει σε απολύσεις. Όμως όσο ο κατήφορος μεγαλώνει, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

του Σταύρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...