Για την τρίτη διαδοχική παραμονή

Από paokfc.gr: Το προφίλ της ΑΕΛ Καλλονής, η αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο, καθώς και τα τελευταία νέα μαζί με δηλώσεις από το στρατόπεδο της ομάδας της Μυτιλήνης, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Super League.
Πηγή: paokfc.gr
Για την τρίτη διαδοχική παραμονή

Τρίτη σερί παρουσία στα σαλόνια της Super League. Όχι και άσχημα για μία ομάδα που το 2010 αγωνιζόταν στην Δ' Εθνική. Την πρώτη χρονιά τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς τα Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης δεν κρίθηκε ικανό να φιλοξενήσει παιχνίδια πρώτης κατηγορίας, με αποτέλεσμα η ομάδα να παίζει στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Κατάφερε όμως να αντέξει. Παίζοντας όλα τα παιχνίδια ουσιαστικά εκτός έδρας δεν κινδύνευσε ποτέ και εξασφάλισε την παραμονή.

Την περασμένη σεζόν τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα της Μυτιλήνης καθώς επέστρεψε στο νησί και με όπλο την έδρα της ανανέωσε το εισιτήριο για την κορυφαία τη τάξει κατηγορία στην Ελλάδα. Τον Αύγουστο την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Θαλής Θεοδωρίδης, ο οποίος βρισκόταν στο τεχνικό τιμ της ομάδας ως βοηθός προπονητή.

Μπορεί το όνομα του να είναι στους περισσότερους άγνωστο, αλλά ο τεχνικός από την Δράμα, έχει μεγάλη εμπειρία κυρίως σε Τμήματα Υποδομής, ενώ βρέθηκε σε ανάλογο πόστο και στον ΠΑΟΚ, από το 2007 έως και το 2010. Η διοίκηση της ομάδας διέκρινε από πέρυσι τις εξαιρετικές σχέσεις του κόουτς με τους ποδοσφαιριστές και αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να ηγηθεί της ομάδας.

Την φετινή σεζόν οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει. Τα οικονομικά δεδομένα όχι μόνο δεν επιτρέπουν το κυνήγι της υπέρβασης, αλλά αντιθέτως η μείωση του μπάτζετ ήταν επιτακτική. Έστω και έτσι η Καλλονή κατάφερε να κρατήσει τον βασικό της κορμό και κύριο μέλημα το καλοκαίρι ήταν η αντικατάσταση του... εγκεφάλου Λεοζίνιο, ο οποίος αναχώρησε για Τουρκία. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι πολλές και διαφορετικές. Οι Ουκά και Κρολ ήρθαν να προσδώσουν εμπειρία και λύσεις στην άμυνα, ενώ αποκτήθηκε και ο νεαρός Σπυρόπουλος από τον Παναθηναϊκό.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι όμως είναι που έγιναν οι περισσότερες αλλαγές. Μάρκοβιτς, Κλαντρούμπσκι και Σαμπά επιλέχθηκαν από το εξωτερικό για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, ενώ δύο εξαιρετικές κινήσεις έγιναν και από την Super League, καθώς στην ομάδα εντάχθηκαν και οι Μπαρκάν και Γεωργίου που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στην λίγκα και μπορούν να προσφέρουν πολλά στην νέα τους ομάδα. Η ομάδα παρατάσσεται στα παιχνίδια της με 4-5-1, το οποίο μετατρέπεται και σε 4-3-3 αναλόγως αντιπάλου και περίστασης.

Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο εξαιρετικός Άντριου Χογκ, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια έλειψε λόγω τραυματισμού. Στην τετράδα της άμυνας έχουμε τρεις σταθερές. Αναστασιάδης και Ουκά στα στόπερ και Τσαμπούρης στο δεξί άκρο έχουν την φανέλα του βασικού στο...σπίτι, ενώ στα αριστερά έχουν αγωνιστεί ο Αντέτζο, ο Κρολ και στα τελευταία παιχνίδια ο Γιορέντε. Στα χαφ ο Θεοδωρίδης προτιμά τους Καλτσά και Κεϊτά, με back up επιλογές, είτε τον Ουκά από την άμυνα είτε τον Κλαντρούμπσκι, ενώ μπροστά τους αγωνίζεται ως επιτελικός ο Ελακόπουλος, με τον Σαμπά να είναι αξιόπιστη εναλλακτική.

Οι Μπαργκάν και Γεωργίου παίζουν στα άκρα της επίθεσης με τον Μανούσο να είναι η αιχμή του δόρατος. Βοήθειες από τον πάγκο προσφέρουν τόσο ο νεαρός Μπούρος όσο και ο Μάρκοβιτς. Ο προπονητής των Νησιωτών έπλεξε το εγκώμιο του Δικεφάλου, μίλησε κυρίως για την ταχύτητα του ΠΑΟΚ από τα άκρα και αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η ομάδα του για νίκη: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα. Είναι καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή από την ομάδα μας. Πρέπει να προσέξουμε κυρίως τα άκρα του και να περιορίσουμε τον γρήγορο ρυθμό που δίνει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα, να επιβληθούμε στον χώρο του κέντρου και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην τελική πάσα και στις τελικές προσπάθειες μας. Φέτος είναι όλες μας οι αποστολές δύσκολες.

Δεν έχουμε κανέναν εύκολο αντίπαλο, όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και δυνατές, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστική. Όσο δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε η ανάγκη μας για νίκη γίνεται όλο και μεγαλύτερη» . Από την πλευρά των παικτών ο Κώστας Δαύκος στάθηκε στην πίεση που υπάρχει για νίκη δηλώνοντας αναλυτικά: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Αλλά πλέον όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς και πρέπει ειδικά στην έδρα μας άσχετα από τον αντίπαλο να παίρνουμε τα παιχνίδια. Κόντρα στον ΠΑΟΚ μας περιμένει μία δύσκολη αναμέτρηση, όπως και κάθε παιχνίδι για εμάς φέτος.

Δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα και θα πάμε με καλή ψυχολογία για την νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, όμως θεωρώ ότι και λόγω έδρας θα πρέπει να ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας στο παιχνίδι, ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Σίγουρα υπάρχει πίεση, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η ομάδα έχει μείνει πολύ χαμηλά. Είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε όλα και νομίζω ότι με ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ να αντιστραφούν όλα» .

Η ΑΕΛ Καλλονής θα υποδεχθεί τον Δικεφάλου με δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Ο λόγος για τους Άντριου Χογκ και Εμιλιάνο Ελακόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας αποτελείται από τους εξής: Δαύκο, Μαλλή, Τσαμπούρη, Σπυρόπουλο, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδη, Γιορέντε, Κρολ, Καλτσά, Γιουκαρή, Κειτά, Κλαντρούμπσκι, Χατζηδημητρίου, Σάμπα, Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσο, Χιντασέλι και Μάρκοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...