Ο ΠΑΟΚ υποβάλλεται πλέον, στο μαρτύριο της… ελπίδας

Από metrosport.gr: Η ζωή τελικά, είναι ένα κομπολόι με χάντρες τις επιλογές μας. Για να αλλάξουμε ζωή λοιπόν, αλλάζουμε... κομπολόι.
Πηγή: metrosport.gr
Ο ΠΑΟΚ υποβάλλεται πλέον, στο μαρτύριο της… ελπίδας

Τούτο θεωρούμε εμείς ως διέξοδο του Ιβάν Σαββίδη από το αδιέξοδο της ΠΑΕ. Να αλλάξει ...κομπολόι κι ουχί χάντρες!

Η «Μ» είπε κι ελάλησε, κατά πως γράφαμε τις προάλλες, κι αμαρτίαν ουκ έχει. Είπε και τότε με την παρότρυνση «αλλαγής ακόμη και πλακιδίων» στα αποδυτήρια. Ελάλησε και τώρα, με την ανοικτή επιστολή στον «τσάρο» της Τούμπας. Εντρυφώντας σε αμφότερες τις παρεμβάσεις της «Μ» αντιλαμβανόμαστε την κάθετη θέση της για αλλαγή... Κομπολογιού. Κι ουχί αλλαγή χαντρών.

Οι αλλαγές χαντρών επιχειρούνται συνεχώς από εκείνη την Κυριακή των – για την ΠΑΕ - βαΐων με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Κι επιτρέψτε μας εδώ, να επιμείνουμε και πάλι: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Μεσσίας για την ΠΑΕ. Δυστυχώς βέβαια, για τον ΠΑΟΚ μετά εκείνη την δική του Κυριακή των βαΐων, δε ήρθε (ακόμη) η δική του Κυριακή της ανάστασης...

Γι' αυτό σας λέμε. Επιχειρώντας ξανά μανά αλλαγές χαντρών... Φώς, μήτε καν χαραμάδα του διακρίνεται στο τούνελ! Όσο δεν αλλάζει κομπολόι ο Ιβάν Σαββίδης, δεν αλλάζει κι η ΠΑΕ αγωνιστικά. Ήτοι, δεν αλλάζει κι ο ΠΑΟΚ.

Είναι πάντως, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή σε αυτήν την χρονική περίοδο. Μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου αλλάζοντας κάποια πρόσωπα στην ομάδα... Κάποια γρανάζια με άλλα λόγια, δεν αλλάζει απαραίτητα και τη λειτουργία του μηχανισμού. Για την αλλάξεις πρέπει να αλλάξεις τον μηχανισμό. Είναι τεράστιο ρίσκο... Κάτι σαν κορώνα γράμματα δηλαδή, αυτή η αλλαγή χειμωνιάτικα.

Θέλετε να αλλάξει ο προπονητής; Ο τεχνικός διευθυντής; Οι παίκτες; Δεν θα αλλάξουν πολλά. Να αλλάξουν όλοι πάλι, δεν γίνεται. Φτου κι από την αρχή στα τελειώματα του Α΄ γύρου είναι απόπειρα αυτοχειρίας. Αν και πλέον, ο ΠΑΟΚ δεν στοχεύει σε πολλά. Κι ως εκ τούτου δεν ρισκάρει πολλά.

Τι απομένει λοιπόν; Η υποβολή του ΠΑΟΚ στο μαρτύριο της... ελπίδας, ως κάτι μπορεί να διορθωθεί ή να βελτιωθεί. Μία ελπίδα με deadline. Παράδειγμα ο αγώνας της Δευτέρας με την Καλλονή! Με νίκη η ελπίδα συντηρείται. Δίνει ανάσες για διορθώσεις και βελτιώσεις. Έστω μέχρι τον επόμενο αγώνα. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα; Πάει κι αυτή η ελπίδα. Έρχεται αλλαγή κομπολογιού από τον Ιβάν Σαββίδη. Θα είναι μονόδρομος, πια. Κάνει τον σταυρό του και προχωρά σε αυτόν. Κι ο Θεός βοηθός...

Tου Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...