ΣΟΚ! Ύποπτοι για τρομοκρατικό χτύπημα στο Ντόρτμουντ!

Από inpaok.com: Δύο άνδρες συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Βερολίνο καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο Ντόρτμουντ. Μάλιστα εκκενώθηκε και η γύρω περιοχή σε απόσταση 120 χιλιομέτρων.
Πηγή: inpaok.com
ΣΟΚ! Ύποπτοι για τρομοκρατικό χτύπημα στο Ντόρτμουντ!

Οι συλληφθέντες, ένας Τυνήσιος και ένας Σύριος που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Τύπου της αστυνομίας του Βερολίνου.

Όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες της χώρας, υπήρχαν υποψίες ότι σχεδιάζονταν επίθεση στο Ντόρτμουντ καθώς και ότι τα όπλα είχαν μεταφερθεί από το Μόναχο στο Βερολίνο, πριν καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό.

Ο Ραλφ Τζέγκερ, υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Ruhr Nachrichten ότι δεν υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις στο Ντόρτμουντ, την ίδια στιγμή όμως ο τηλεοπτικός σταθμός Ν24 ανέφερε πως στόχος πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης, είναι το Ίντουνα Παρκ, το στάδιο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, εκεί δηλαδή όπου ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στις 10 Δεκεμβρίου για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της Μπορούσια, Γιοακίμ Βάτσκε δήλωσε: «Ασχοληθήκαμε με το θέμα της ασφάλειας και συζητήσαμε με την αστυνομία. Από το ματς της Κυριακής με την Στουτγκάρδη οι οπαδοί μας θα καταλάβουν τις αλλαγές που θα γίνουν, ενώ κάποιες από αυτές δεν θα τις αντιληφθούν γιατί δεν μπορούν να συζητηθούν και να φανερωθούν δημόσια. Θα ήταν καλό, οι φίλαθλοι να έρθουν νωρίτερα στο γήπεδο και να δείξουν υπομονή και κατανόηση».

Διαβάστε ακόμη...