Επιβράβευσαν τον Μήτσιο για το Βέροια-Ολυμπιακός!

Από sdna.gr: Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη μας: Αντί να εξαφανίσουν τον Μήτσιο για τα όργια (και με τη βούλα του δικαστηρίου!) στο Βέροια-Ολυμπιακός, τον επιβράβευσαν με ορισμό στο ΑΕΚ-Παναιτωλικός!
Πηγή: sdna.gr
Επιβράβευσαν τον Μήτσιο για το Βέροια-Ολυμπιακός!

Η μπόχα και η δυσωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη την ελληνική διαιτησία, δεν λέει να περιοριστεί, ακόμα και όταν προκαλείται το κοινό αίσθημα και η νοημοσύνη όλων.

Η ΚΕΔ των Καραμελίδη, Σωμαρακάκη, Νταμπώση, Γενναίου, Βασάρα και Ντάλας (τους βάζουμε όλους γιατί κανείς δεν λέει ευθέως ποιος κάνει τους ορισμούς) όρισε τον Χρήστο Μήτσιο ως τέταρτο διαιτητή στην αναμέτρηση ΑΕΚ-Παναιτωλικός, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (29/11, 15:00) για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Μήτσιος σφύριξε πριν από δύο αγωνιστικές το Βέροια-Ολυμπιακός 0-2, όπου μεταξύ άλλων επέτρεψε στον Ιντέγε να σκοράρει με το χέρι (0-1) και έδωσε κατά φαντασία φάουλ σε βάρος της Βέροιας που κατέληξε σε γκολ (0-2).

Αν και τα λάθη του ήταν καθοριστικά με την έννοια ότι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, για τον Μήτσιο υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο που μετατρέπει τον ορισμό του στον ΑΕΚ-Παναιτωλικός σε μέγιστο σκάνδαλο!

Με απόφαση δύο δικαστηρίων (πειθαρχική επιτροπή Super League και Επιτροπή Εφέσεων ΕΠΟ), ο Μήτσιος έγραψε ψευδώς στο φύλλο αγώνα εκείνου του ματς ότι το διέκοψε προσωρινά στο πρώτο καπνογόνο που εκτόξευσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο! Τόλμησε μάλιστα να γράψει ότι το καπνογόνο το απομάκρυνε ο ίδιος!!!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η αθλητική δικαιοσύνη του χρεώνει ξεκάθαρα ότι παραβίασε αυθαίρετα την υποχρέωσή του να διακόψει οριστικά τον αγώνα!

Και επειδή εμείς εδώ δεν λέμε λόγια του αέρα, διαβάστε μέρος του σκεπτικού του Πρωτοδίκη, Σπύρου Καποδίστρια που επέβαλε ποινή μίας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό:

«Η συναφώς αναγεγραμμένη παρατήρηση στο συνταχθέν από το διαιτητή φύλλο αγώνος, περί του ότι ο τελευταίος προέβη σε προσωρινή διακοπή του αγώνα, προκειμένου να απομακρύνει τον εν λόγω πυρσό, δεν ανταποκρίνεται στα πράγματι συμβεβηκότα. Πλέον συγκεκριμένα, από το επισκοπηθέν οπτικοακουστικό υλικό, δεν αποδεικνύεται ότι ο διαιτητής διέκοψε, για την ως άνω αιτία, τον αγώνα, στο 20' λεπτό αυτού, ούτε, δε, ότι απομάκρυνε ο ίδιος ή οι βοηθοί του τον εν λόγω πυρσό από τον κυρίως αγωνιστικό χώρο».

Για τη δεύτερη περίπτωση που αναφέρουμε παραπάνω, ο δικαστής αναφέρει στο σκεπτικό του για «εκ μέρους του διαιτητή αυθαίρετη παραβίαση της υποχρεώσεώς του να διακόψει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, συνεπεία της ρίψεως των ανωτέρω αντικειμένων, που ήσαν πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στους νομίμως ευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο».

Η αθλητική δικαιοσύνη, συνεπώς, έβγαλε ψεύτη τον Μήτσιο, τον διέσυρε και τον άδειασε πανηγυρικά! Και όλα αυτά, επικυρώθηκαν και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που διατήρησε την πρωτόδικη απόφαση.

Βάσει των παραπάνω, αυτός ο διαιτητής θα έπρεπε, αν όχι να διαγραφεί από τους πίνακες, να μείνει τουλάχιστον 2-3 μήνες εκτός ορισμών.

Για την ΚΕΔ/ΕΠΟ, ωστόσο, όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή σημασία! Για την ΚΕΔ/ΕΠΟ, ο Μήτσιος έκανε μια άριστη διαιτησία και ήταν αλάνθαστος στις αποφάσεις του!

Γι' αυτό και επιβραβεύτηκε με ορισμό, μόλις δύο αγωνιστικές μετά το ματς της Βέροιας, αφήνοντάς τον ουσιαστικά ατιμώρητο!

Να τους χαιρόμαστε!

Διαβάστε ακόμη...