Θα παίξει ο «Σόφο» στον ημιτελικό;

Από inpaok.com: Η πρόσφατη αλλαγή ημερομηνίας του ημιτελικού κυπέλλου Φάρος Κερατσινίου-ΠΑΟΚ, εκτός από το «φορτωμένο» πρόγραμμα, έφερε και έναν προβληματισμό αναφορικά με την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στη συγκεκριμένη σημαντική αναμέτρηση.
Πηγή: inpaok.com
Θα παίξει ο «Σόφο» στον ημιτελικό;

Ο αρχικός προγραμματισμός της ΕΟΚ ήταν το παιχνίδι να γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά η 28η του ίδιου μήνα, στην οποία τελικά θα διεξαχθεί, εγείρει κάποια ερωτηματικά για τον 30χρονο σέντερ.

Η συμφωνία της ΚΑΕ με τον «Σόφο» (με μηνιαίες αποδοχές 9.000 ευρώ) είναι ελαστική και επιτρέπει να μετακομίσει σε οποιαδήποτε ομάδα Ευρωλίγκας, μετά φυσικά από την πρώτη φάση του θεσμού, στην οποία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά το πέρασμα του από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ το Top16 ξεκινάει στις 29 Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι σε αυτό το διάστημα ενδεχομένως να θέλει να τον αποκτήσει κάποια ομάδα, ενώ το deadline που έχει συμφωνηθεί με τον ΠΑΟΚ είναι η 1η Ιανουαρίου. Από εκείνη τη μέρα και μετά, θα ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο του Σχορτσιανίτη με τον Δικέφαλο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αν λοιπόν, ο «Σόφο» συμφωνήσει με κάποια ομάδα Ευρωλίγκα μεταξύ 18-29 Δεκεμβρίου, πώς θα παίξει στον ημιτελικό κυπέλλου στις 28 του ίδιου μήνα; Ένα ενδεχόμενο λέει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το ματς και μετά να αποχωρήσει, αν θα είναι σύμφωνη και η υποτιθέμενη νέα του ομάδα.

Από εκεί και πέρα, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, προς το παρόν, δε σκέφτονται τέτοια εξέλιξη καθώς θεωρούν πως το κλίμα μεταξύ τους είναι πολύ καλό και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Σχορτιανίτης να παραμείνει στην ομάδα μέχρι τέλους. Εξάλλου, να σημειωθεί πως ο παίκτης μπορεί να φύγει σε οποιαδήποτε ημερομηνία, ακόμα και σήμερα, αν δεχτεί πρόταση, άσχετα αν δε θα παίζει προς το παρόν στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε ακόμη...