«Θα επιστρέψω δυνατός για νέους τίτλους»

Tο SDNA ευχήθηκε περαστικά στον Γιάννη Παντακίδη, με τον κεντρικό του ΠΑΟΚ, να μιλάει για πρώτη φορά έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του και να στέλνει το δικό του μήνυμα, για την άμεση επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.
Πηγή: sdna.gr
«Θα επιστρέψω δυνατός για νέους τίτλους»

Είναι στιγμές που κανείς δεν θέλει να ζήσει. Είναι όμως στιγμές... Είναι η μοίρα του αθλητή. Ο χθεσινός τραυματισμός του Γιάννη Παντακίδη, σόκαρε τους πάντες. Ηταν στο πρώτο σετ, του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το σκορ ήταν 6-3. Ο Ελληνας κεντρικός, πήδηξε για το μπλοκ, όμως στην πτώση του, έπεσε πάνω στο πόδι του Βασίλη Κουρνέτα.

Κάπου εκεί, ο χρόνος σταματά για τον 30χρονο κεντρικό. Δεν θέλει να θυμάται τίποτα. Δεν θέλει καν να δει το βίντεο του αγώνα. Αμεσα παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων, πήγαν από πάνω του, ο κόσμος "πάγωσε" ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του είχε συμβεί.

Η σοβαρότητα του τραυματισμού φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος μιλώντας στο SDNA, θυμάται: "Στην προσπάθεια που έκανα για μπλοκ, προσγειώθηκα στο πόδι του Βασίλη (σ.σ. Κουρνέτα), έπεσα στο έδαφος και πονούσα πολύ. Το μυαλό μου αμέσως πήγε πως έχω πάθει διάστρεμμα. Ομως, την ώρα που σηκώθηκα είδα να έχει στάξει αίμα και εκεί πάγωσαν όλα για μένα", λέει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, που άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Παπανικολάου.

"Ο πόνος ήταν αφόρητος. Είναι στιγμές που δεν είχα ζήσει ποτέ μου ως τώρα. Δεν είχα ξανά τραυματιστεί, όμως ένιωθα τη σοβαρότητα του τραυματισμού μου».

Ο κόσμος κατά την μεταφορά του στο ιατρείο του γηπέδου, ξεσπά σε χειροκροτήματα, ο εκφωνητής του γηπέδου ακούγεται να φωνάζει: «Είσαι λιοντάρι Γιάννη. Είμαστε μαζί σου».

Οι ακτινογραφίες που έγιναν – ευτυχώς – για τον ίδιο δεν έδειξαν κάποιο κάταγμα, ωστόσο η διάγνωση του ιατρού του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Ολική ρήξη συνδέσμων».

Αμεσα ο 30χρονος κεντρικός, μπήκε στο χειρουργείο προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση του προβλήματός του.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν όλοι οι συμπαίκτες του, ο προπονητής του Νίκι Ζελιάσκοφ, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, των επισκέφθηκαν πολλού συναθλητές του, από άλλες ομάδες και όχι μόνο.

«Πραγματικά συγκινήθηκα όταν είδα πως παρά το προχωρημένο της ώρας, όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν στο νοσοκομείο και περίμεναν να βγω από το χειρουργείο. Είναι στιγμές που νιώθεις την αγάπη που εισπράττεις», μας λέει.

Το χρονικό διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πως θα είναι περίπου 3-4 μήνες. Ο ίδιος δεν το βάζει κάτω και στέλνει το δικό του μήνυμα πρώτα από όλους στον ίδιο του τον εαυτό και έπειτα στον κόσμο που στέκεται στο πλευρό του.

«Εχω πεισμώσει. Δεν το βάζω κάτω. Θα γυρίσω πίσω, γρήγορα και ακόμα πιο δυνατός. Θα δουλέψω πολύ με τους γιατρούς για να ενδυναμώσω το πόδι μου και να είναι βέβαιος ο κόσμος πως μαζί θα πανηγυρίσουμε και φέτος τίτλους».

Διαβάστε ακόμη...