Συντονίστρια στην Εθνική ομάδα η Γρηγορία Γκόλια

Aπό handball.org.gr: Μενέλαος Δανήλος και Αλέξανδρος Ταρινίδης αναλαμβάνουν Ομοσπονδιακοί προπονητές με συντονιστές τον Χρήστο Τζουβάρα και την Γρηγορία Γκόλια
Πηγή: handball.org.gr
Συντονίστρια στην Εθνική ομάδα η Γρηγορία Γκόλια

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην 18η συνεδρίαση του πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Στη νέα γενιά προπονητών και συγκεκριμένα στο δίδυμο Μενέλαος Δανήλος- Αλέξανδρος Ταρινίδης εμπιστεύτηκε η Ομοσπονδία τις τύχες των Εθνικών Ομάδων Γυναικών, οι οποίοι αναλαμβάνουν Ομοσπονδιακοί προπονητές της Εθνικής Γυναικών, της Εθνικής Νεανίδων U19 και της Εθνικής Νεανίδων U17.
Συντονιστές των Εθνικών Ομάδων Γυναικών αναλαμβάνουν οι Χρήστος Τζουβάρας και Γρηγορία Γκόλια.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και υπεύθυνος των Γυναικών στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων Γιάννης Στρατάκης, επεσήμανε: «Η Ομοσπονδία μέσα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθεί μέσα από την κρίση να δώσει ευκαιρίες. Ευκαιρίες για νέα πρόσωπα, νέο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών. Γίνεται μία ριζική ανανέωση του προπονητικού επιτελείου που με τον συντονισμό έμπειρων προπονητών θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο στο γυναικείο χάντμπολ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συστηματική δουλειά και μακροχρόνιος σχεδιασμός. Το πρόγραμμα που θα καταρτίσουμε θα έχει χρονικό ορίζοντα πενταετίας έως το 2020. Λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη συγκρότηση όλων των τμημάτων από γυναίκες έως κορασίδες θα παρουσιαστούν σύντομα. Ελπίζουμε ότι το νέο ξεκίνημα μαζί και με την δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές κατηγορίες θα δώσει νέα πνοή στη γυναικεία χειροσφαίριση».

Βιογραφικό Γρηγορίας Γκόλια

Γεννήθηκε στις 22/3/1974 στη Βέροια και είναι απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε μία από τις κορυφαίες παίκτριες όλων των εποχών στο γυναικείο χάντμπολ, έχοντας κατακτήσει 15 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και δύο Πανελλήνια χρυσά Νεανίδων με την ΓΕ Βέροιας (5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 2 Νεανίδων), την Αναγέννηση Άρτας (8 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα) και την Ορμή (νταμπλ και πρωτάθλημα).

Μάλιστα με την Αναγέννηση Άρτας πήρε μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών, όντας η μοναδική ελληνική ομάδα που κατάφερε κάτι τέτοιο.
Στην σπουδαία καριέρα της κατάφερε να αγωνιστεί και στο Γερμανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Όλντενμπουργκ.

Με την Εθνική Γυναικών αγωνίστηκε περισσότερες από 130 συμμετοχές, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ως προπονήτρια ανέλαβε τον ΠΑΟΚ το 2008, αρχικά τον οδήγησε στην άνοδο και στην συνέχεια στο πρωτάθλημα του 2013 και το κύπελλο του 2014.

Αθλητική Καριέρα

1989-1994 ΓΕ Βέροιας (Α1 Γυναικών)
1994-2002 Αναγέννηση Άρτας (Α1 Γυναικών)
2002-2005 Όλντενμπουργκ (Α1 Γερμανίας)
2005-2006 Αθηναϊκός (Α1 Γυναικών)
2006-2008 Ορμή Λουξ (Α1 Γυναικών)

Προπονητική καριέρα

2008- ΠΑΟΚ (Α1 Γυναικών)!!!

Διαβάστε ακόμη...