Ιβάν Σαββίδης: Επίτιμο μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Από gazzetta.gr: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πόντιος. Υπερήφανος Πόντιος. Καμαρώνει, πλέον, κι ως επίτιμο μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.
Πηγή: gazzetta.gr
Ιβάν Σαββίδης: Επίτιμο μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Εύξεινο Λέσχη αλλά αισθάνομαι σαν να έρχομαι για εκατοστή πρώτη φορά! Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο δικό μου σπίτι», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο δ.σ. της Λέσχης, όπου ενημέρωσε τα μέλη του, ότι αναλαμβάνει πλήρως τη χρηματοδότηση για την ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, καθώς και τις εκδόσεις και τις υποτροφίες για τη σπουδή, την ανάδειξη και τη χρήση αυτού του Αρχείου.

«Εξέχουσα προσωπικότητα, εκλεκτό τέκνο του Πόντου, σπάνια προσωπικότητα με προσφορά στον διεθνικό, εθνικό και ειδικότερα στον ποντιακό χώρο» χαρακτήρισε τον Ιβάν Σαββίδη ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αποστολίδης.

Ο κ. Σαββίδης δέχθηκε με συγκίνηση την τιμή, όπως αναφέρει στο δελτίου Τύπου η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης. «Πολύ φορτισμένη ήταν η παράδοση προς αυτόν της Ελληνικής Σημαίας κατασκευασμένης όπως σχεδιάστηκε, σε παραλλαγή με τον μονοκέφαλο αετό, το Νοέμβριο του 1919 για να αποτελέσει «υπόδειγμα σημαίας του μέλλοντος ελληνικού αυτονομιακού κράτους του Πόντου».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μισθώσει εδώ και λίγους μήνες το οκταώροφο κτήριο της Λέσχης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που τις προηγούμενες δεκαετίες φιλοξενούσε τη «Στέγη του Φοιτητή», μετατρέποντας το πρώην οικοτροφείο στο «σπίτι του ΠΑΟΚ» για μικρά παιδιά, που παίζουν στις ακαδημίες της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...