Το Σ.Φ. ΠΑΟΚ Καβάλας ζητάει απαντήσεις για... προσωπικά δεδομένα

Από metrosport.gr: Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση και ζητάει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαντήσεις για τα προσωπικά δεδομένα.
Πηγή: metrosport.gr
Το Σ.Φ. ΠΑΟΚ Καβάλας ζητάει απαντήσεις για... προσωπικά δεδομένα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εξωγηπεδικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών δυστυχώς μας αναγκάζουν να ξανασχοληθούμε με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος που μόνο δυσαρέσκεια πλέον μας προκαλούν, λες και δεν έχουμε προσωπικά καθημερινά προβλήματα σαν (ατυχώς) πολίτες αυτής της "χώρας".

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν γίναμε οι περισσότεροι από εμάς αποδέκτες γραπτών μηνυμάτων στα κινητά μας τηλέφωνα από έναν συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη, ενός πολιτικού συνδυασμού που η συνέβαλλε τα μέγιστα στον ξεπεσμό και μαρασμό της χώρας. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον συγκεκριμένο κύριο και δεν ασχολούμαστε με τις προσωπικές του επαγγελματικές/πολιτικές βλέψεις (γιατί στην Ελλάδα του 2015 το καλύτερο επάγγελμα είναι να είσαι πολιτικός και μάλιστα αρχηγός κόμματος), αλλά έχοντας δικά μας προβλήματα ζωτικής σημασίας να λύσουμε είναι το λιγότερο εκνευριστικό να βλέπεις να σε θυμούνται μόνο όταν σε έχουν ανάγκη.

Επειδή "ρωτώντας πας στην πόλη" είδαμε πως πολλοί από τους αποδέκτες είναι ή ήταν κάτοχοι διαρκείας της ποδοσφαιρικής μας ομάδας τα τελευταία 5-6 χρόνια. Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως τα νούμερα των προσωπικών μας κινητών τηλεφώνων, πιθανόν να προέρχονται από την ΠΑΕ και τις λίστες που καταγράφει με κάθε αγορά εισιτηρίων. Διαβάζοντας λοιπόν στο επίσημο site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (http://www.paokfc.gr/tickets/eisitiria/faq/) βλέπουμε πως δίνεται ιδιαίτερη ευαισθησία στην "προστασία των προσωπικών δεδομένων".

Παραθέτουμε ενδεικτικά τα πιο σημαντικά σημεία:
Ειδικοί όροι εισιτηρίων ΠΑΕ ΠΑΟΚ
12. Προσωπικά δεδομένα κατόχων:...Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς που καθορίζονται από την κείμενη αθλητική νομοθεσία, καθώς και για ενημερωτικούς σκοπούς και προωθητικές ενέργειες της ΠΑΕ και συνεργαζόμενων με αυτήν εταιρειών και χορηγών. Η ΠΑΕ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των στοιχείων αυτών από παράνομη πρόσβαση και αθέμιτη επεξεργασία....
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων σας κατά τη χρήση του Δικτυακού μας τόπου, διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις, τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ( Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ ).

Ρωτάμε λοιπόν και περιμένουμε κάποια υπεύθυνη (επιτέλους) απάντηση:
-Ποιος είναι ο υπεύθυνος διαχείρισης της λίστας των προσωπικών μας δεδομένων στην ΠΑΕ και ποιος έχει γενικότερα πρόσβαση σε αυτήν;

-Ο κύριος υποψήφιος πρόεδρος σε ποια από τις κατηγορίες, που αναφέρονται ρητώς από την ίδια την ΠΑΕ, ανήκει και για ποιο λόγο έφτασαν στα χέρια του τα προσωπικά μας δεδομένα; Είναι μια καλή ευκαιρία για τον ίδιον κυρίως να μιλήσει δημόσια και να μας εξηγήσει χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του παίζοντας αυτό το δημοφιλέστατο παιχνιδάκι των πολιτικών. Ευκαιρία να δείξει πως είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους άλλους.

-Ζητάμε επίσης να μας απαντήσει ο γνωστός ευροβουλευτής του ίδιου πολιτικού χώρου που για να εκλεγεί έπαιξε ένα χυδαιότατο παιχνίδι σε βάρος του κόσμου υποσχόμενος τη ρύθμιση των χρεών (αλήθεια ξέρει κανείς αν παραιτήθηκε, όπως δήλωσε, επειδή το κόμμα του για ακόμα μια φορά αδιαφόρησε;), αν οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν από τα δικά του χέρια και αν έχει ακόμα πρόσβαση στα αρχεία της ΠΑΕ.

-Τέλος ζητάμε να πάρει θέση ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (που σαν δικηγόρος ξέρει τι επιφέρει νομικά η διαρροή μιας τέτοιας λίστας) και να μας πει σε ποιους και για ποιόν λόγο δίνεται η λίστα με τα δεδομένα μας. Ποιες εταιρίες την έχουν και για ποιόν σκοπό; Είμαστε ή δεν είμαστε από την ίδια μας την ΠΑΕ προστατευμένοι;

Προφανώς επειδή μιλάμε για ένα πολιτικό ζήτημα, η αποσιώπησή του είναι δεδομένη για εμάς. Εννοείται πως δεν είμαστε τόσο αφελής ώστε να περιμένουμε την άμεση δραστηριοποίηση των υπευθύνων. Αλλά ας γίνουμε τουλάχιστον ένα καλό παράδειγμα για όλους τους υπέρμαχους του φακελώματος των πολιτών και τους λάτρεις των διάφορων καρτών, για να δουν και να καταλάβουν (αν μπορούν) ότι η διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών μας δεδομένων δεν είναι καθόλου απόρρητη, καθόλου ασφαλής και δεν προστατεύεται από κανέναν νόμο. Αν μια λίστα μερικών χιλιάδων ανθρώπων είναι απροστάτευτη από μια ΠΑΕ, τότε τι μπορεί να συμβεί σε μια λίστα εκατομμυρίων ανθρώπων που θα βρεθεί σε έναν υπολογιστή ενός υπουργείου που οι υπάλληλοί του αλλάζουν μετά από κάθε εκλογική περίοδο.

PAOK Fanatics FactoryΝίκο Γερά Μέχρι τη Λευτεριά

Διαβάστε ακόμη...