«Για 500.000 δραχμές δεν τον πήραμε σε ηλικία 19 ετών»

Από metrosport.gr: Στην αποκάλυψη πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε αποκτήσει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ σε ηλικία 19 ετών, πριν ο Βούλγαρος άσος μετακομίσει στην Μπάγερν Λεβερκούζεν προχώρησε ο Μπλάντεν Φούρτουλα.
Πηγή: metrosport.gr
«Για 500.000 δραχμές δεν τον πήραμε σε ηλικία 19 ετών»

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην παρουσία του Ρόμπιν Ολσεν, στον Ιβάν Σαββίδη αλλά και στο θέμα των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο τον Τάσο Κάκο. Ο Φούρτουλα μίλησε στην Εγνατία τηλεόραση και στην αθλητική εκπομπή «Klick στα Σπορ», την οποία παρουσιάζει ο Βασίλης Κοφσανίδης.

Ο «Φούκι» είπε για τον Μπερμπάτοφ: «Όλοι γνωρίζουν την αξία του και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο μεγαλομέτοχος τον έφερε στην Θεσσαλονίκη. Όμως, θα σας πω, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει τον Μπερμπάτοφ, πριν από χρόνια, όταν ήταν 19 ετών.

Τότε ήμουν γενικός αρχηγός στην ομάδα, είχα εισηγηθεί την απόκτηση του Μπερμπάτοφ, πριν πάει στην Μπάγερν Λεβερκούζεν. Όμως το θέμα δεν προχώρησε για 500.000 δραχμές εκείνη την εποχή.

Παράγοντας του ΠΑΟΚ, τον οποίο δεν θα ήθελα να κατονομάσω αυτή την στιγμή, αρνήθηκε να δαπανηθεί αυτό το ποσό των 500.000 δραχμών για να έρθει ο Μπερμπάτοφ. Χάσαμε τότε, την πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρίσκεται πιο νωρίς στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια να πάρει την μεγάλη αξία».

Ο Φούρτουλα μίλησε για τις μεταγραφές του φετινού ΠΑΟΚ: «Κατά την γνώμη μου, έγιναν πολλές μεταγραφές που δεν έχουν αποδώσει. Θα μπορούσε σε εκείνη την ομάδα του καλοκαιριού, να προστεθούν τέσσερις έμπειροι και ικανοί παίκτες για να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό. Με την ριζική ανανέωση που έγινε όμως, χάσαμε χρόνο σαν σύλλογος γιατί χτίζουμε κι πάλι ομάδα από την αρχή».

Για τον Ολσεν δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας τερματοφύλακας με αυτό το ύψος που έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι καλός. Τα λάθη που έκανε, προήλθαν, κατά την γνώμη μου, από την κακή συνεννόηση που είχε με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ».

Για τον Σαββίδη δήλωσε: «Αν δεν ήταν ο μεγαλομέτοχος, αυτή την στιγμή δεν θα υπήρχε ο ΠΑΟΚ που γνωρίζουμε. Θα παίζαμε σε άλλη κατηγορία». Και για τον Κάκο είπε: «Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στο να έρθει στην ομάδα. Κι εγώ όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, συνεργαζόμουν με διαιτητή. Αν κρίνει ο μεγαλομέτοχος πως είναι ικανός, καλώς να έρθει στην ομάδα».

Ακόμη κλήθηκε να συγκρίνει την ομάδα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια με αυτή που πρωταγωνιστούσε επί μια δεκαετία τουλάχιστον και διεκδικούσε τίτλους. Και δήλωσε: «Κανείς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίζονται σήμερα στην ομάδα, κατά την γνώμη μου, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στην βασική ενδεκάδα της ομάδας εκείνης της εποχής».

Διαβάστε ακόμη...