Ένας Ινδός... φακίρης για τον ΠΑΟΚ! (pics, vids)

Από sdna.gr: Ποιος είναι αυτός ο Χαρμίτ Σινγκ, που φέρεται να απασχολεί τον ΠΑΟΚ; Κατάγεται από Ινδία, γεννήθηκε στο Όσλο, μεγάλωσε με αφίσα του Μάικλ Τζόρνταν πάνω από το κρεβάτι και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο...
Πηγή: sdna.gr
Ένας Ινδός... φακίρης για τον ΠΑΟΚ! (pics, vids)

Το όνομά του δεν μοιάζει για νορβηγικό. Ούτε το χρώμα του δέρματός του παραπέμπει σε Σκανδιναβό. Ευτυχώς για τον ίδιο είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια χώρα που έχει αποτινάξει, σε γενικές γραμμές, τις ρατσιστικές συμπεριφορές και επιτρέπει στα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιούνται εκεί να έχουν ίσες ευκαιρίες.

Όχι ότι ξεχνά τις ρίζες του ο Χαρμίτ. Κάθε καλοκαίρι πήγαινε για διακοπές στο Τζαλαντάρ, έπαιζε με τα πολλά ξαδέρφια του και τους μιλούσε για τη ζωή στη Δύση. Τώρα πια είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, οι υποχρεώσεις είναι πολλές, η ξεκούραση τα καλοκαίρια λίγη και πάνε δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ταξίδεψε στην πατρίδα των γονιών του.


«Η Ινδία είναι στην καρδιά μου. Για να είμαι ειλικρινής,. βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο ως Ινδό, αν και γεννήθηκε στη Νορβηγία, πήγα σχολείο. Είναι μισός μισός. Έτσι είμαι, έτσι αισθάνομαι» είναι η απάντηση που δίνει ο ίδιος όταν τον ρωτούν για την καταγωγή του. Δεν είναι μόνο ότι γεννήθηκε και σπουδασε στο Όσλο. Στη Νορβηγία του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει μπάλα.

Πρώτα στις ακαδημίες της Βαλερένγκα και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 2008, σε ηλικία 18 ετών, σε παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Ρόζεμποργκ. Τον Σεπτέμβριο του 2009 στον ημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στη Μόλντε πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα το οποίο ψηφίστηκε γκολ της χρονιάς στη Νορβηγία. Σκόραρε και σε φιλικό με τη Μπαρτσελόνα με τον τότε προπονητή των Καταλανών, Πεπ Γουαρδιόλα, να τον επαινεί δημόσια μετά τον αγώνα μιλώντας για έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη.

Τον Ιούλιο του 2012 μετακόμισε στην Ολλανδία για να φορέσει τη φανέλα της Φέγενορντ. Εκεί συνάντησε τον καλό φίλο του από τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Στην πρώτη σεζόν συνολικά έπαιξε επτά φορές, τις έξι ως αλλαγή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη σεζόν να ζητήσει να δοθεί δανεικός ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο δανεισμός του στη Ναϊμέγκεν «ναυάγησε» την τελευταία στιγμή, ακολούθησε ένας τραυματισμός που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα, ενώ συνέχισε να επιμένει ότι το μέλλον του ήταν μακριά από τη Φέγενορντ. ΄Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2014 έλυσε το συμβόλαιό του με τους Ολλανδούς για να επιστρέψει στη Νορβηγία για λογαριασμό της Μόλντε.

Από τα 15 του είναι μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Νορβηγίας, αν και ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα στην Ινδία. Δεν είχε, μάλιστα, πρόβλημα να δηλώσει δημόσια ότι αν τον καλέσουν από την ασιατική χώρα, με τιμή και καμάρι θα φορούσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Παίζει αμυντικός μέσος, του έχουν βγάλει το παρατσούκλι «Ινιέστα της Νορβηγίας», αλλά ο ίδιος προτιμά τον Τσάβι!

To παράδοξο, βέβαια, είναι πως αθλητικό είδωλό του δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής, αλλά ο Μάικλ Τζόρνταν. Η βιογραφία του Αμερικανού θρύλου του μπάσκετ, «Driven from within», είναι το βιβλίο που αγόρασε με το χαρτζιλίκι του όταν ήταν 15 χρόνων και είναι αυτό στο οποίο ανατρέχει για να αντλήσει έμπνευση... Το μότο του «Air» που λέει ότι δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον ο οποίος γνωρίζει που πηγαίνει είναι και δικό του...

 

Διαβάστε ακόμη...