Γιατί έλειπε η Sportingbet;

Από inpaok.com: Οι παρατηρητικοί ίσως το πρόσεξαν χθες, αν βέβαια δεν ήταν προσηλωμένοι στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τους ματς του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ.
Πηγή: inpaok.com
Γιατί έλειπε η Sportingbet;

Από την ολόλευκη φανέλα του Δικεφάλου έλειπε το λογότυπο του μεγάλου χορηγού της ΠΑΕ, της στοιχηματικής εταιρίας Sportingbet.gr, για πρώτη φορά από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία των δυο πλευρών.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη νομοθεσία που υπάρχει στη Ρωσία και η οποία απαγορεύει τη διαφήμιση των on-line εταιριών στοιχηματισμού.

Πρόσφατα μάλιστα, η Ρωσική Κυβέρνηση, μέσω της υπηρεσίας για την αστυνόμευση του διαδικτύου, μπλόκαρε την πρόσβαση των παικτών σε περισσότερες από δέκα εταιρίες τυχερών παιχνιδιών. Η κίνηση αυτή άργησε αρκετά, καθώς πριν περίπου ένα χρόνο η Roskomnadzor (επιτροπή τυχερών παιγνίων της Ρωσίας) είχε εκδώσει Blacklist και είχε ενημερώσει ότι όταν ολοκληρώσει την έρευνα θα διακόψει την πρόσβαση προς τις μη αδειοδοτημένες εταιρίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κάποιες εταιρείες αποφάσισαν από μόνες τους να σταματήσουν την λειτουργία τους στη Ρωσία. Πάντως, είναι γνωστό στην στοιχηματική αγορά παγκοσμίως, πως η Ρωσία δεν έχει «φιλική» στάση στον online στοιχηματισμό. Οπότε, με το νέο νομοσχέδιο θα είναι πλέον σχεδόν αδύνατο, για τις στοιχηματικές εταιρείες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Ρωσία είτε πρόκειται για αθλητικό στοίχημα, είτε για τυχερά παιχνίδια και πόκερ.

Διαβάστε ακόμη...