«Μπούσουλας ο Σχορτσανίτης για την ενίσχυσή μας»

Από superbasket.gr: Η ενσωμάτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ θα αποτελέσει «οδηγό» για την επιπλέον ενίσχυση της ομάδας, σύμφωνα με τον Τέλη Ζουρνατσίδη.
Πηγή: superbasket.gr
«Μπούσουλας ο Σχορτσανίτης για την ενίσχυσή μας»

Ο τιμ μάνατζερ της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ, με δηλώσεις του στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης (05/11) στο κλειστό της Πυλαίας, αναφέρθηκε στη μεταγραφή του 30χρονου σέντερ τονίζοντας: «Το μέγεθος του παίκτη είναι τεράστιο, συγκυριακά έχουμε ανάγκη από έναν τέτοιο παίκτη, αλλά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος, σε οποιαδήποτε στιγμή στη νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ ερχόταν, θα αποτελούσε μεγάλη είδηση. Το πρώτο που χρειάζεται, πλέον, να γίνει, είναι να αποσυμπιεστεί η ομάδα, η οποία κάνει τεράστια προσπάθεια. Εμείς τη βλέπουμε αυτή κάθε ημέρα στο γήπεδο, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτό το πράγμα θα αρχίσει κάποια στιγμή να αποδίδει και σε αποτελέσματα, γιατί σε λειτουργία έχει δείξει ότι αποδίδει. Σε αυτήν την προσπάθεια, η συμμετοχή ενός τέτοιου παίκτη μόνο καλό και όφελος μπορεί να δώσει. Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ ήρεμοι, να έχουμε την υπομονή που πρέπει. Καλό θα ήταν όλοι όσοι είναι γύρω από την ομάδα και την αγαπούν να κάνουν υπομονή. Αυτοί που δεν αγαπούν την ομάδα και κάνουν κριτική, να τους έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας». Είπε ακόμα...

Για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Καλώς ή καλώς, υπογράφονται συμβόλαια. Αυτά πάντα έχουν τη νομική και συμβασιακή ισχύ. Υπάρχουν, από εκεί και πέρα, πολύ σημαντικότερα πράγματα μεταξύ δύο μερών, όπως μιας ομάδας κι ενός παίκτη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε ο παίκτης να αισθάνεται απόλυτα ήρεμος, ασφαλής και να καταφέρει να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Έτσι, η ομάδα θα ωφεληθεί, για όσο διάστημα ο Σχορτσανίτης θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι συνθήκες να νιώθει ο παίκτης την ομάδα σπίτι του, στο οποίο μπορεί να μεγαλουργήσει. Αποτυπωμένο ένα εύκολο συμβόλαιο θα μπορούσε, ανά πάσα στιγμή, να σπάσει, αν κάτι δεν πάει καλά. Στον ΠΑΟΚ θέλουμε να δημιουργούμε συμβόλαια αγάπης, εμπιστοσύνης και μεγάλου μπάσκετ. Ο Σχορτσανίτης είναι εδώ, εάν το λέγαμε πριν από ενάμισι μήνα αυτό δεν θα μας πίστευε κανείς».

Για την κατάσταση των παικτών από τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ: «Ο παίκτης είναι ιδιάζον ανθρώπινο πλάσμα, πολύ ευαίσθητος συναισθηματικά και ψυχολογικά. Υπάρχουν έμπειρα παιδιά στην ομάδα να στηρίξουν τους συμπαίκτες τους και υπάρχουμε και εμείς για να κάνουμε ακριβώς αυτό: να τους γεμίζουμε εμπιστοσύνη. Οι προπονητές, από εκεί και πέρα, είναι για να τους δείχνουν το δρόμο της μπασκετικής αρετής κι αυτό θα φέρει αποτελέσματα. Είχαμε και στο παρελθόν «νεκρά» διαστήματα, διαθέτουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να στηρίξουμε την ομάδα, να δώσουμε χώρο στους καλαθοσφαιριστές να ανθίσουν μπασκετικά. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα το εισπράξουμε πίσω με θετικά αποτελέσματα».

Για επιπλέον μεταγραφική κίνηση από πλευράς ΠΑΟΚ: «Υπάρχει σκέψη να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Μακάρι να έχουμε την οικονομική δυνατότητα και να κάνουμε τα πάντα για την ομάδα, γιατί τη δυνατότητα του να δούμε τι μας λείπει την έχουμε ολοφάνερα. Δεν σταματά ποτέ η μεταγραφική αναζήτηση σε έναν υγιή οργανισμό, θα δούμε πώς είμαστε, υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες. Χάσαμε, για παράδειγμα, για σχεδόν ένα μήνα τον Κώττα. Μπορεί να πει κάποιος ότι είναι παίκτης που δεν συμμετέχει πολύ, αλλά ας μπει να κάνει προπόνηση ένα καθαρόαιμο «πεντάρι» και να μην υπάρχει κανείς να τον παίξει άμυνα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για τη λειτουργία της ομάδας. Ο Λιάπης, ο Κώττας δίνουν τεράστια βοήθεια, άσχετα εάν στο τέλος της εβδομάδας δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε με το Σοφοκλή, πως θα... περπατήσει μαζί του η ομάδα. Αυτό θα είναι ο «μπούσουλας» για το τι κίνηση πρέπει να κάνουμε».

Διαβάστε ακόμη...