«Δεν συγκρίνονται με τους ΠΑΟΚτσήδες»

Από thessports.gr: O Φρανσίσκο Ζουέλα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ και έχει ζήσει και δύο χρόνια στο Κράσνονταρ, παίζοντας στην Κούμπαν, στην έταιρη ομάδα της πόλης και γνωρίζει πολύ καλά το τι θα συναντήσει σήμερα η αποστολή του Δικεφάλου!
Πηγή: thessports.gr
«Δεν συγκρίνονται με τους ΠΑΟΚτσήδες»

Ο Ζουέλα μίλησε στην Livesport για τις συνθήκες, που θα βρει ο ΠΑΟΚ στο Κράσνονταρ...

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Αγκολέζος στη Livesport :

– Κατά πόσο ενδιαφέρεται ο φίλαθλος κόσμος στο Κράσνονταρ για το ποδόσφαιρο;
«Η πόλη του Κράσνονταρ έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Θεσσαλονίκη και οι φίλαθλοι αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος, εκτός από την Κούμπαν, που είναι η παραδοσιακή ομάδα της πόλης με έτος ίδρυσης το 1928, υπάρχει πλέον και η Κράσνονταρ. Κι όχι μόνο αυτό, αφού η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της να παίζει και στην Ευρώπη».

-Ποιες θα είναι οι συνθήκες που θα συναντήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο γήπεδο;
«Το στάδιο Κούμπαν έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από την Τούμπα. Φυσικά οι φίλαθλοι της Κράσνονταρ δεν μπορεί να συγκριθούν με τους ΠΑΟΚτσήδες, ωστόσο προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Το στάδιο έχει και στίβο, συνεπώς οι εξέδρες δεν είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Το τερέν, όσο τουλάχιστον αγωνιζόμουν εγώ εκεί, ήταν καλό».

-Περιμένεις πιο δυνατή την Κράσνονταρ στην έδρα της, σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας;
«Ναι, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Από ό,τι μαθαίνω, ο καιρός εκεί δεν είναι κακός για την εποχή, συνεπώς ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής. Και, σίγουρα, δεν θα είναι το ίδιο δύσκολο όπως ήταν για μένα και τους συμπαίκτες μου πριν από πέντε χρόνια στο Ζάγκρεμπ, όταν είμασταν υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε σε έναν παγωμένο αγωνιστικό χώρο».

-Υπάρχουν Έλληνες στην πόλη του Κράσνονταρ;
«Ναι, αλλά δεν είναι μεγάλος ο πληθυσμός τους. Υπάρχει και ένα ελληνικό εστιατόριο, το οποίο και επισκεπτόμουν κάποιες φορές».

-Τι προβλέπεις για το αυριανό ματς;
«Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες ευρωπαϊκές εμπειρίες σε σχέση με την Κράσνονταρ και αυτό το στοιχείο μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην έκβαση του αγώνα. Ένας καλός ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί πολλά από τους Ρώσους».

Διαβάστε ακόμη...