Τρέλα μες στο μυαλό και ΠΑΟΚ για... ψυχανάλυση!

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς και στην Τρίπολη και το SDNA καταγράφει την «πληγή» των εκτός έδρας που παραμένει ανοικτή καθώς και τα τρομερά σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ πριν καν φτάσουμε στα μισά της σεζόν.
Πηγή: sdna.gr
Τρέλα μες στο μυαλό και ΠΑΟΚ για... ψυχανάλυση!

Η φετινή σεζόν στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε δίχως μεγάλες τυμπανοκρουσίες. Η έλευση του Ιγκόρ Τούντορ στην τεχνική ηγεσία, ενός νέου και φιλόδοξου προπονητή, σε συνδυασμό με τη ριζική ανανέωση του ρόστερ, άλλαξαν τον αέρα στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ειδικά ο ερχομός του Φρανκ Αρνεσεν που ανέλαβε να στήσει μαζί με τον Τούντορ το νέο πρότζεκτ του «Δικεφάλου» γέμισε με αισιοδοξία για μακροπρόθεσμους στόχους.

Φυσικά κανείς δεν περίμενε από αυτή την ομάδα να έχει άμεσα αποτελέσματα, καθώς το νούμερο ένα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν να μπουν στέρεες βάσεις προκειμένου ο ΠΑΟΚ μέσα στα επόμενα χρόνια να υψώσει ανάστημα και να να κάνει πρωταθλητισμό. Ωστόσο, οι 14 μόλις βαθμοί στις 9 πρώτες αγωνιστικές και τα 13 γκολ παθητικό δεν δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια για το ξεκίνημα. Ειδικότερα όμως ο μεγάλος «πονοκέφαλος» στον ΠΑΟΚ είναι η τρομερή αστάθεια που παρουσιάζει στις εμφανίσεις του, λες και μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα ανά διαστήματα.

Φόρμα... καρδιογράφημα!
Τα απίστευτα ups and downs στην απόδοση του «Δικεφάλου» σε κάνουν να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Υπάρχουν παιχνίδια που επιθετικά είναι καταιγιστικός και στα αμέσως επόμενα βραχυκυκλώνει. Υπάρχουν ματς που με τσαμπουκά παίρνει παλικαρίσιες νίκες που τονώνουν αυτοπεποίθηση και στα αμέσως επόμενα δείχνει λίγος.

Λίγο πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ σκορπάει στους... πέντε ανέμους την Μπρόντμπι στην Τούμπα με πανέμορφο ποδόσφαιρο και τρεις μέρες αργότερα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη στην Τούμπα βρίσκει σε... τοίχο, μένοντας στη λευκή ισοπαλία. Στα Γιάννενα χάνει με κάτω τα χέρια, αλλά μετά τη διακοπή περνάει «αέρας» από τη Βέροια. Κι ενώ όλοι περιμένουν αυτό το αποτέλεσμα να του δώσει ώθηση στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει και μένει στο 0-0 με την Καμπάλα, σε ένα φτωχό ποιοτικά ματς.

Η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο τρόπος που ήρθε η ανατροπή στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ατρόμητο κάνει ξανά τους οπαδούς του «Δικεφάλου» να αναθαρρήσουν. Το ίδιο και η μεστή εμφάνιση με την Ντόρτμουντ που δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ξεπερνά τις δυσκολίες που έχει κάθε νέο ξεκίνημα και μπαίνει σε μια σταθερή ρότα. Ωστόσο, η καθαρή ήττα στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό, ο φτηνός τρόπος με τον οποίο πέταξε τους βαθμούς στο 3-3 με τον Ηρακλή και το φτωχό 0-0 με την Κράσνονταρ βυθίζει ξανά τον «Δικέφαλο» σε μεμψιμοιρία.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Εκεί όμως, αντλώντας από το... πουθενά δυνάμεις, μετατρέπει το ντέρμπι σε έναν υγιεινό περίπατο, φτάνοντας σε ένα άνετο 3-1. Τα χαμόγελα επιστρέφουν, για να «παγώσουν» ωστόσο γρήγορα, μετά από το νέο χθεσινό στραβοπάτημα στην Τρίπολη με τον Αστέρα, σε ένα ματς που είχε βάλει τις βάσεις για το διπλό έχοντας προηγηθεί στο σκορ.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν με τον πιο πασιφανές τρόπο πως η φόρμα του ΠΑΟΚ μοιάζει περισσότερο με καρδιογράφημα, παρά με φόρμα ομάδας που θέλει να «χτίζει» και σταδιακά να βελτιώνεται. Σαφώς το κάθε καινούργιο ξεκίνημα έχει και σκοπέλους που δεν έχουν χαρτογραφηθεί, αλλά η ασταθής εικόνα του ΠΑΟΚ είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει Άρνεσεν και Τούντορ ενόψει συνέχειας.

Τα εκτός έδρας, η ανοικτή του «πληγή»
Η τιμωρία του ΠΑΟΚ ανέκαθεν ερχόταν μακριά από την Τούμπα. Σχεδόν σε κάθε σεζόν ο «Δικέφαλος» μπορεί να εκμεταλλευόταν στο έπακρο τη δυναμική της «καυτής» του έδρας, ωστόσο μακριά από αυτήν κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Και φέτος ο ΠΑΟΚ τόσο στις εξορμήσεις του στη Super League, όσο και στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια μακριά από την Τούμπα δείχνει γυμνός.

Για παράδειγμα στο Europa League ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα μπορεί να συνέτριψε με εξάρες και πεντάρες Λοκομοτίβα και Μπρόντμπι αντίστοιχα, μπορεί να έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και να έφτασε κοντά στο να λυγίσει την Ντόρτμουντ, αλλά μακριά από αυτήν στα τέσσερα ως τώρα ταξίδια του δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει.

Κι αν εκεί δεν του στοίχισε, αφού οι νίκες στην Τούμπα του χαρίζανε την πρόκριση στα νοκ-άουτ, στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην έχει αλλάξει νοοτροπία όταν δοκιμάζεται μακριά από το σπίτι του.

Ο «Δικέφαλος» συνεχίζει να χάνει βαθμούς στα εκτός έδρας της Super League σαν άλλοτε. Ήδη σε πέντε ματς μακριά από την Τούμπα μετράει μόλις δύο νίκες, το άνετο 3-0 στη Βέροια και την ανατροπή κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου με νύχια και με δόντια κατάφερε να αποδράσει με το διπλό. Αντιθέτως στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να μην εμφανίστηκε στο γήπεδο, με τον Ηρακλή «αυτοκτόνησε» στο τέλος, ενώ και χθες στην Τρίπολη ήταν μία από τα ίδια. Σε ένα ματς που έχει πάρει το προβάδισμα από το πρώτο μέρος και δείχνει αποφασιστικότητα, στο δεύτερο παθαίνει ολικό μπλακ-άουτ και δεν φεύγει από την Αρκαδία ούτε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Για ψυχανάλυση ή λογικό κι αναμενόμενο;
Το σίγουρο είναι πως ο φετινός ΠΑΟΚ είναι απρόβλεπτος. Ικανός για το καλύτερο, αλλά και για μεγάλες γκέλες. Το γεγονός πως πρόκειται ουσιαστικά για μια εντελώς καινούργια ομάδα, μπορεί να αποτελεί ισχυρό επιχείρημα στα χέρια των Τούντορ - Άρνεσεν και των συνεργατών τους, από την άλλη όμως, δεν μπορεί να αποτελεί και τη δικαιολογία για όλα. Η ομάδα είναι σαφές πως ...κάτι θέλει. Κι αυτό δεν είναι μόνο ο χρόνος. Εντάξει, μπορεί να μην χρειάζεται ψυχίατρο, αλλά μετά από τόσα αλλοπρόσαλλα, μια ...«ψυχανάλυση», μάλλον θα βοηθούσε.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...