Παίρνει ρίσκο με τον Ρόμπερτ Μακ

Από sentragoal.gr: Η σεζόν συνεχίζει να εξελίσσεται ιδανικά για τον Ρόμπερτ Μακ, που με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό έχει φτάσει στα δέκα γκολ φέτος και έχει ήδη σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η ομάδα του.
Πηγή: sentragoal.gr
Παίρνει ρίσκο με τον Ρόμπερτ Μακ

Από τον ΠΑΟΚ πάντως δεν φαίνεται να βιάζονται να μπουν σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια διερευνητική επαφή που έγινε από τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή προς τον αθλητικό διευθυντή του Δικεφάλου Φρανκ Αρνεσεν, ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ομάδας να μπει σε διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο του 24χρονου επιθετικού.
Πώς μπορεί να ερμηνευτεί η στάση αυτή του Δανού αθλητικού διευθυντή του Δικεφάλου, πολύ περισσότερο από τη στιγμή όπου ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης το καλοκαίρι, στο περιθώριο του αγώνα με τη Σπαρτάκ Τρνάβα, είχε δηλώσει πως επιθυμία του είναι να μείνει ο Μακ για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ;

Λογικά ο Αρνεσεν κρατά στάση αναμονής για δύο κυρίως λόγους. Από τη μια περιμένει να δει αν η δαιμονιώδης φόρμα του Σλοβάκου θα έχει τη διάρκεια που όλοι στον ΠΑΟΚ εύχονται. Ο παίκτης και πέρυσι είχε ξεκινήσει φουριόζος τη σεζόν με αρκετά γκολ, όμως από ένα σημείο και μετά σίγησε και αυτός αλλά και η υπόλοιπη ομάδα. Με τη διαφορά πάντως φέτος να είναι μία αλλά σημαντική, και να αφορά στη θέση στην οποία αγωνίζεται. Ο Τούντορ δεν τον χρησιμοποιεί σε ρόλο εξτρέμ, αλλά στην κορυφή της επίθεσης, και η αλλαγή αυτή φαίνεται ότι τον έχει ωφελήσει σημαντικά.

Ενας δεύτερος λόγος για τον οποίο ο ΠΑΟΚ δεν μπαίνει τώρα σε διαπραγματεύσεις ίσως και να αφορά το timing. Με τον Σλοβάκο στα καλύτερά του είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί μεγάλη αύξηση αποδοχών για να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο και ακόμη και αν προκύψει άμεσα ενδιαφέρον από άλλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα έχει το χρονικό περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο έμπειρος στα θέματα αυτά Φρανκ Αρνεσεν αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρίσκο. Και αυτό διότι μπορεί να φαίνεται μάλλον πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για ένα συμβόλαιο που εκπνέει το καλοκαίρι του 2017, ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι εκτός σοβαρού απροόπτου ο Ρόμπερτ Μακ θα είναι βασικός με την Εθνική του ομάδα του το ερχόμενο καλοκαίρι, στα τελικά του EURO στη Γαλλία, όταν και το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της ισχύος του. Και τότε όλα τα διαπραγματευτικά ατού θα βρίσκονται στα χέρια του Σλοβάκου.

Στη Σουηδία απορούν για τον Oλσεν
Το γεγονός ότι ο Ρόμπιν Oλσεν έχει χάσει τη θέση κάτω από το δοκάρια του ΠΑΟΚ προκαλεί έκπληξη στους συμπατριώτες του, αν κρίνει κανείς από τις χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του Ματς Γίνγκμπλαντ. «Είναι ένας από τους τρεις τερματοφύλακες της εθνικής και ένας από τους πλέον σταθερούς γκολκίπερ στη Σουηδία» είπε ο παλιός προπονητής του Ηρακλή. «Πρώτη φορά χάνει τη θέση του βασικού στην ομάδα του. Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψει δυναμικά» συμπλήρωσε. Για την ώρα πάντως ο Ολσεν παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας του από τον πάγκο, καθώς ο Τούντορ έχει δώσει φανέλα βασικού στον Γλύκο και τον έχει χρίσει πρώτο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...