Θέλει χρόνο και «τάισμα» ο Κλάους στον ΠΑΟΚ!

Aπό gazzetta.gr: Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν είναι φέτος ο... killer όπως συνηθίσαμε την περσινή χρονιά. Διαβάστε στο Gazzetta.gr τα αίτια αυτής της κατακόρυφης πτώσης και πως σκέφτονται να το διαχειριστούν στην Τούμπα.
Πηγή: gazzetta.gr
Θέλει χρόνο και «τάισμα» ο Κλάους στον ΠΑΟΚ!

Ο Κλάους θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε την περσινή χρονιά κέρδισε μια θέση στην Εθνική, αναγκάζοντας πολλές ομάδες του εξωτερικού να τον παρακολουθούν. Με το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ πίστεψε πως ο Αθανασιάδης θα έχει άλλη μια εντυπωσιακή χρόνια και ίσως μια μεταγραφή στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2016.

Ο 27χρονος επιθετικός στο πρώτο φιλικό προετοιμασία τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Κλάους, δείχνει να προβληματίζει. Δεν είναι τόσο παραγωγικός όσο τις προηγούμενες αγωνιστικές χρονιές που έπαιζε αναμφίβολα σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Φέτος έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 6 από τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από τα οποία μόλις σε δύο είχε γεμάτο 90λεπτό (ΑΕΚ και Ολυμπιακός). Στα υπόλοιπα είτε ξεκίνησε βασικός, είτε πέρασε ως αλλαγή. Από τα 350 λεπτά που αγωνίστηκε σκόραρε δύο φορές κόντρα σε Βέροια από την άσπρη βούλα, αλλά και με την ΑΕΚ. Αν δει κάποιος τα στατιστικά του, θα καταλάβει γιατί ο Αθανασιάδης δεν έχει την περσινή εικόνα. Έχει μόλις 8 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες οι 7 είναι εντός περιοχής και μια κεφαλιά. Αυτό σημαίνει πως τον Αθανασιάδη οι συμπαίκτες στα παιχνίδια που αγωνίστηκε δεν τον τροφοδότησαν όσο θα ήθελε ο ίδιος, αλλά και ο προπονητής του.

Επίσης για να πάρει ρυθμό ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με τον Κλάους. Στο ματς με τον Πανθρακικό ο 27χρονος επιθετικός βγήκε πολλές φορές από την αντίπαλη περιοχή για να ζητήσει μπάλα, προκειμένου να φανεί κι αυτός ότι συμμετέχει στο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα του Αθανασιάδη, αλλά και του Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο όμως να διαμαρτύρεται συνεχώς στους συμπαίκτες για τις πάσες που δεν παίρνει ποτέ στα παιχνίδια.

Στην Τούμπα υπάρχει μια ανησυχία για την αγωνιστική εικόνα του Αθανασιάδη και προσπαθούν να βρουν λύσεις. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο διεθνής επιθετικός χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και κάποιον παίκτη που θα μπορέσει να τον βοηθήσει να φανεί η δουλειά που κάνει στο γήπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να πάρουν ένα επιτελικό μέσο προκειμένου ν' ανέβει κι' άλλο αγωνιστικά η ομάδα και να πάρουν τα γκολ από του Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ.

Διαβάστε ακόμη...