Άπιαστοι Γκάρι και Ζάιρο, αλλά και σοβαρότητα στην άμυνα

Από metrosport.gr:Ολος ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός σήμερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ειδικά οι Γκάρι Ροντρίγκες και Ζάιρο ήταν οι παίκτες που επιθετικά έκαναν την διαφορά.
Πηγή: metrosport.gr
Άπιαστοι Γκάρι και Ζάιρο, αλλά και σοβαρότητα στην άμυνα

Σημαντικό όμως για τον Δικέφαλο ήταν ότι και η αμυντική συμπεριφορά του ήταν καλή και σαφώς πιο σοβαρή σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ας δούμε επιγραμματικά όμως την απόδοση των ασπρόμαυρων:

ΓΛΥΚΟΣ
Σταθερός στις φάσεις που χρειάστηκε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ειδικά στα πρώτα 60 λεπτά. Παιχνίδι με παιχνίδι παίρνει και περισσότερη ψυχολογία.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
Μαχητικός όπως πάντα ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ, κέρδισε αλλά και έχασε κάποιες μονομαχίες, ενώ έκανε και κάποια φάουλ που θα μπορούσε να αποφύγει.

ΚΟΣΤΑ
Εμφανώς καλύτερος προηγούμενων εμφανίσεων ο Πορτογάλος αμυντικός, κέρδισε μάχες στον «αέρα» και γενικά οι επεμβάσεις του στην άμυνα ήταν στην πλειονότητά τους σωστές.

ΒΙΤΟΡ
Εκτός από το γκολ που πέτυχε, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό τον τομέα, ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα, περιορίζοντας τα επιθετικά ατού του Παναθηναϊκού.

ΤΖΙΟΛΗΣ
Εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ και στο χθεσινό ματς. Επιβλητική παρουσία στη μεσαία γραμμή, κέρδισε πολλές μάχες και ήταν ο παίκτης που διατήρησε τον ρυθμό του Δικεφάλου στο παιχνίδι.

ΣΑΜΠΟ
Το καλύτερό του παιχνίδι με τα ασπρόμαυρα. Απέφυγε τα λάθη προηγούμενων αγώνων και βοήθησε σημαντικά τον Τζιόλη στη μεσαία γραμμή, τόσο στον τομέα του μαρκαρίσματος, όσο και στον έλεγχο του ρυθμού.

ΛΕΟΒΑΤΣ
Καλύπτοντας την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής σε γενικές γραμμές είχε θετική παρουσία, περιόρισε τις επελάσεις από την πλευρά του και το μόνο ίσως «λάθος» ήταν η φάση που παραχώρησε το πέναλτι στον Μαρινάκη.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ –ίσως και ο κορυφαίος- του χθεσινού αγώνα. Πολύ δραστήριος από την δεξιά πλευρά, ταλαιπώρησε σημαντικά την άμυνα του «τριφυλλιού», δημιούργησε πολλά «ρήγματα», κέρδισε το πέναλτι και σκόραρε. Στα θετικά ότι ήταν και πιο ομαδικός...

ΖΑΪΡΟ
Ήταν η μίνι «έκπληξη» του Τούντορ στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ και ο Βραζιλιάνος του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη. Ήταν από τους πιο κινητικούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος και συνετέλεσε και στην πίεση προς την αντίπαλη άμυνα. Εδωσε και την εξαιρετική ασίστ στον Ροντρίγκεζ στο δεύτερο γκολ.

ΜΑΚ
Δεν έπιασε απόδοση άλλων αγώνων, αφού ήταν αρκετά καλά κλεισμένος από την άμυνα των πρασίνων. Προσπάθησε όμως, είχε διάθεση και βοήθησε κι αυτός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στην πίεση προς την αντίπαλη άμυνα.

ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ
Στάθηκε άτυχος, αφού είχε πρόβλημα στον προσαγωγό και αναγκάστηκε να αποχωρήσει με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Πρόλαβε όμως να σκοράρει με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στις φάσεις που συμμετείχε έδειξε την κλάση του με τον τρόπο που υποδεχόταν την μπάλα.

ΠΕΛΚΑΣ
Ο εορτάζων αύριο μέσος του ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς αντί του τραυματία Μπερμπάτοφ, είχε συμμετοχή στα γκολ και γενικά με την παρουσία του βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού. Είχε και την ευκαιρία να σκοράρει σε δύο φάσεις.

ΧΑΡΙΣΗΣ
Πήρε την ευκαιρία από τον Τούντορ και αγωνίστηκε στο τελευταίο 20λεπτο αντί του Σάμπο, καταγράφοντας αρκετά χιλιόμετρα και συνεισφέροντας στο ανασταλτικό παιχνίδι.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά και δεν πρόλαβε να φανεί πολύ απειλητικός, αφού στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ κυρίως αμυνόταν.

Δικαιώθηκε για την επιλογή του να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες στο ευρωπαϊκό ματς με την Κράσνονταρ, αφού ο ΠΑΟΚ έδειξε αρκετά φρέσκος και με ενέργεια. Προτίμησε τον Ζάιρο αντί του Πέλκα «επιβραβεύοντας» τον Βραζιλιάνο, ενώ στην τακτική ειδικά του πρώτου μέρους νίκησε κατά κράτος τον Αναστασίου. Στο δεύτερο αν και ζητούσε πολλές φορές από τους παίκτες του να μην κλείνονται πίσω και να πιέζουν ψηλά, ίσως και λόγω... ενστικτώδους αντίδρασης των ποδοσφαιριστών του. Από τις καλύτερες βραδιές του πάντως η σημερινή.

Διαβάστε ακόμη...