Αναστασίου: "Είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος"

απο sdna.gr Ο τεχνικός του Τριφυλλιου ανέλυσε τα δεδομένα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, "ακτινογράφησε" την ομάδα του Τούντορ και αναφέρθηκε στο "κλειδί" της νίκης.
Πηγή: sdna.gr
Αναστασίου: "Είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος"

Αναλυτικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι της Nova τα εξής:

Τι ντέρμπι περιμένει: "Θα είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ φέτος δείχνει να είναι διαφορετικός. Θα γίνει ένα ντέρμπι σε μία ωραία ατμόσφαιρα πιστεύω, αφού οι οπαδοί στη Τούμπα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό περιβάλλον για τον ποδοσφαιριστή. Θα υπάρχει αρκετή πίεση αλλά πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι".

Για την αμυντική λειτουργία: "Η άμυνά μας δείχνει το δυνατό μας σημείο, αλλά και η επίθεσή μας είναι δυνατή, καθώς σκοράρουμε και δημιουργούμε φάσεις. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισορροπημένοι και στα τελευταία ματς βγάζουμε φάσεις και ενέργεια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι",

Για το τι άλλαξε στην ομάδα στα τελευταία ματς: "Εχουμε ωριμάσει σαν ομάδα και είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος. Βάλαμε περισσότερο αμυντική σκέψη στο παιχνίδι, είναι και τα παιδιά που παίζουν στην άμυνα που έχουν κάποια στοιχεία τέτοια και φαίνεται από τα παιχνίδια μας καθώς έχουμε δεχτεί μόνο τρία γκολ και αυτά από στημένες φάσεις".

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι: "Θα κριθεί σίγουρα στην υπομονή και στην αξιοποίηση των ευκαιριών. Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν πολλές φάσεις, αν και ο ΠΑΟΚ δημιουργεί τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και τύχης".

Για τους πιο επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ: "Ολη η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι επικίνδυνη φέτος. Ο ΠΑΟΚ παίζει διαφορετικά, έχει βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι του, διαθέτει πλουραλισμό και αρκετά καλούς παίκτες που θέλουν όλοι προσοχή. Το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η ομάδα που θα έχει λίγο παραπάνω τύχη θα κερδίσει".

Για την παράδοση στο ματς με τον ΠΑΟΚ: "Το σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε ότι θα υπάρχει πίεση, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις".

Για την πίεση που ασκεί στον Ολυμπιακό: "Αυτό να ρωτήσετε τον προπονητή του Ολυμπιακού. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος μας".

Για τις επιστροφές παικτών: "Είναι πολύ σημαντικό που σε αυτή την κρίσιμη καμπή όλοι επιστρέφουν. Και ο Εσιέν πηγαίνει πολύ καλύτερα και πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας θα μπει στο πλήρες πρόγραμμα. Είναι καλό που όλα τα παιδιά είναι fit και αυτό που τόνισα στα αποδυτήρια είναι ότι σε κάθε παιχνίδι οι επιλογές θα γίνονται σύμφωνα με τις αδυναμίες του αντιπάλου και έτσι όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή".

Για τον Τούντορ: "Είναι ένας νέος προπονητής αλλά δείχνει να έχει ένα πλάνο και προσπαθεί να το περάσει αυτό στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ παίζει πλέον με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο προπονητής του πιστεύει σε αυτό και δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει κάποια ποιότητα που έχει μπροστά. Αυτό όμως που βγάζει με τον κ. Τούντορ στο τιμόνι του ο ΠΑΟΚ είναι ότι είναι ομάδα".

Διαβάστε ακόμη...