«Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ- Αξέχαστη εκείνη η ανατροπή»

Από metrosport.gr: Ο Ούγγρος Ζόλταν Κόβατς που είχε πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ της τελευταίας νίκης (με σκορ 2-3) του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο για το πρωτάθλημα, μιλά σήμερα στην «Μ».
Πηγή: metrosport.gr
«Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ- Αξέχαστη εκείνη η ανατροπή»

Ο Κόβατς που είναι σήμερα, αθλητικός διευθυντής στην Ουγγρική Βιντεότον, είχε αρκετά πράγματα να θυμηθεί από την θητεία του στον Δικέφαλο, όταν είχε προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη και φυσικά αναφέρθηκε και στην συμβολή που είχε σε εκείνο τον αγώνα, στις 8 Μαρτίου του 1998, όταν ο ΠΑΟΚ είχε «αλώσει» το Καυτανζόγλειο για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος κέρδισε πέρυσι τον Ηρακλή, αλλά για τον θεσμό του κυπέλλου, ενώ για το πρωτάθλημα όπως αναφέρουμε και στο σημερινό αναλυτικό ρεπορτάζ της «Μ» έχει σημειώσει 11 νίκες έναντι 13 του γηπεδούχου Ηρακλή. Απλά, από το 1998 έως και σήμερα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει του αντιπάλου του, στην έδρα του.

Ο Κόβατς δέχθηκε με χαρά το τηλεφώνημα που του κάναμε, χθες το βράδυ. Δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός πως τον εντόπισε έλληνας δημοσιογράφος, ενώ τόνισε πως κάθε χρόνο έρχεται στην Ελλάδα, κυρίως κάθε καλοκαίρι και κάνει διακοπές με την οικογένειά του, στην Σίβηρη Χαλκιδικής.

Τον ρωτήσαμε αρχικά, τι θυμάται περισσότερο από εκείνο το παιχνίδι του Καυτανζογλείου που έγινε στις 8/3/1998 και ο ίδιος είχε πρωταγωνιστήσει. Και όπως επεσήμανε: «Αυτό το παιχνίδι φίλε μου, δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης με έβαλε ως αλλαγή και μπήκα αποφασισμένος για να οδηγήσω την ομάδα μου στην ανατροπή και την νίκη. Με δικό μου γκολ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με 1-2 και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με ένα ακόμη γκολ πέτυχα το 1-3 και βάλαμε τις βάσεις για την νίκη».

- Εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχες, τι θυμάσαι ακόμη, από εκείνο το παιχνίδι;
«Την καταπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο. Υπήρχαν χιλιάδες φίλαθλοι, πολλοί εκ των οποίων ήταν οπαδοί της δικής μου ομάδας. Μας παρακινούσαν συνεχώς για να φθάσουμε στην νίκη και το πετύχαμε».

- Πως καταφέρατε και φθάσατε στην νίκη; Τι περιμένεις να συμβεί στο σημερινό παιχνίδι;
«Με ομαδική προσπάθεια φθάσαμε στην νίκη. Ήμασταν όμως παθιασμένοι και αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει τον Ηρακλή, θα πρέπει να αγωνιστούν οι παίκτες του με πάθος. Αν και δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν, έχω ενημερωθεί, πως η ομάδα διαθέτει στο ρόστερ της, πολλούς ποιοτικούς παίκτες αλλά και τον Μπερμπάτοφ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ, αν παίξει με προσοχή και πάθος, θα μπορέσει να κερδίσει. Σε ένα παιχνίδι όμως, δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει το τελικό αποτέλεσμα, πριν από την έναρξή του».

- Έρχεσαι συχνά στην Ελλάδα;
«Κάθε καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά μου, έρχομαι και κάνουμε διακοπές στην Σίβηρη στην Χαλκιδική. Επισκέπτομαι και την Τούμπα. Έχω καλούς φίλους στην Θεσσαλονίκη και αισθάνομαι πολύ όμορφα, κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θα έρθω και πάλι πολύ σύντομα».

- Με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ έχεις επαφές;
«Πριν από μερικά χρόνια, συζητούσα με τον Ζήση Βρύζα για να φέρω έναν Ούγγρο παίκτη στην Τούμπα. Οι επαφές δεν προχώρησαν τότε, αλλά το επίπεδο επικοινωνίας ήταν πολύ καλό».

- Γιατί είχες φύγει από τον ΠΑΟΚ, μετά από εκείνο το παιχνίδι του Καυτανζογλείου, στο οποίο πρωταγωνίστησες;
«Κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία με είχαν φέρει στα όρια μου. Έφυγα μετά από εκείνο το ματς, αλλά θα μπορούσα, αν ήταν οι συνθήκες διαφορετικές, να μείνω για πολλά ακόμη χρόνια. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ, κατά την γνώμη μου, είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και οι οπαδοί του, οι καλύτεροι με διαφορά από τους οπαδούς άλλων ομάδων. Δεν τους ξεχνώ, ο ΠΑΟΚ αποτελεί ένα ξεχωριστό «κομμάτι» στην καρδιά μου».

Διαβάστε ακόμη...