Δεν αξίζουν ευκαιρίες οι Χαρίσης-Σκόνδρας;

Από inpaok.com: Φέτος στα αγωνιστικά θέματα τα περισσότερα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ο χρόνος είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ στο να μάθουν οι ποδοσφαιριστές ο ένας τον άλλον και ο προπονητής τους ποδοσφαιριστές.
Πηγή: inpaok.com
Δεν αξίζουν ευκαιρίες οι Χαρίσης-Σκόνδρας;

Τα πολλά θετικά τα έχω αναπτύξει σε προηγούμενα άρθρα μου. Βέβαια στην προσπάθεια που κάνει ο Τούντορ και όλη η ομάδα για να βρει την χημεία της δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν, και κάποια ερωτηματικά που σίγουρα αργά ή γρήγορα θα απαντηθούν. Όχι με δηλώσεις αλλά στην πράξη με βάση την απόδοση των παικτών και της ομάδας.

Μία σημαντική απορία που έχω είναι γιατί δεν δίνεται χρόνος και ευκαιρίες στους Χαρίση, Σκόνδρα και Μαλεζά την στιγμή μάλιστα που ο Ίγκορ Τούντορ πρόσφατα, έκανε αναφορά και στην ποσότητα των ποιοτικών ποδοσφαιριστών που... δεν έχει.

Στην προετοιμασία της Ολλανδίας όλοι όσοι ήμασταν εκεί, βλέπαμε τον Χαρίση να ξεχωρίζει. Ο κόσμος θα το παρατήρησε μέσω τηλεόρασης στα πρώτα φιλικά στο Άρνεμ. Στα τεστ φυσικής κατάστασης, τρεξίματα και χιλιόμετρα στις προπονήσεις, ήταν επίσης από τους καλύτερους. Ήρθε ο τραυματισμός, οι μεταγραφές και ο Έλληνας μέσος «εξαφανίστηκε». Την ίδια στιγμή ο Τζιόλης καταπονείται από τα πολλά ματς, ο Τσίμιροτ είναι τραυματίας, ο Σάμπο παρά τις πρώτες κρύες του εμφανίσεις, πήρε χρόνο με Ντόρτμουντ και ΑΕΚ και ήταν θετικός, ενώ ο Κάτσε δεν χάνει την θέση του παρά το γεγονός ότι φέτος, σε κάποια ματς, ήταν πολύ καλός αλλά σε κάποια άλλα μέτριος.

Στην αμυντική γραμμή συμφωνούσαν όλοι ότι ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι χρειαζόταν έναν ποιοτικό αμυντικό. Τελικά αποκτήθηκε ο Στέλιος Μαλεζάς. Στην αρχή, ήταν ανέτοιμος, πλέον υποτίθεται ότι έχει πείσει τον προπονητή. Για να δούμε αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ,την στιγμή που υπάρχει κίνδυνος να... σκάσουν οι Βίτορ-Κόστα και Τζαβέλλας που «τραβάνε όλο το κουπί».

Τέλος υπάρχει ο Σκόνδρας. Να θυμίσω ότι πέρσι ήταν πρώτος στις ασίστ. Δεν πήρε και αυτός τις ευκαιρίες του φέτος. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν στο νέο σύστημα μπορεί να παίξει ως φουλ μπακ. Αλλά γιατί να μην μπορεί; Αυτό που ξέρω είναι πως ο Κροάτης στο 3-4-3 που χρησιμοποιεί τον βλέπει μόνο ως κεντρικό αμυντικό, μόνο που ο Σκόνδρας είναι δεξί μπακ. Έτσι παρά τους τραυματισμούς που έχουν έρθει στον ΠΑΟΚ, ο Σκόνδρας ακόμη και τώρα δεν είναι πρώτη επιλογή και ίσως ούτε καν δεύτερη.

Να θυμίσω και τον Κοροβέση ο οποίος στην Τρνάβα έκανε εκπληκτικό παιχνίδι...

Ο Ίγκορ Τούντορ ίσως και να έχει δίκιο την δεδομένη στιγμή. Ίσως για κάποιες από τις επιλογές του και να μην έχει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όποιος παίρνει αποφάσεις κάνει και σωστά κάνει και λάθη. Άλλωστε στην διάρκεια μίας σεζόν πολλές φορές μπορεί να τύχει να αλλάξει γνώμη ο προπονητής για κάποιον παίκτη, είτε προς την θετική πλευρά είτε προς την αρνητική.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερους παίκτες και τους έχει όλους ανάγκη σε μία μεγάλη σεζόν που ξεκίνησε πολύ νωρίς φέτος στον Δικέφαλο και ο Κροάτης αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να βγάλει όλα τα χαρτιά του στο... τραπέζι.

Διαβάστε ακόμη...