«Έζησα κάτι… απίστευτο»

Από inpaok.com: Τριών χρονών ήταν όταν έφυγε μαζί με τους γονείς του από την Κορυτσά, με προορισμό την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, ο Εργκούς Κάτσε.
Πηγή: inpaok.com
«Έζησα κάτι… απίστευτο»

Τότε, ούτε που το φανταζόταν ότι θα έφτανε η μέρα που θα έβγαινε μέσα στη νύχτα από ένα αεροπλάνο και χιλιάδες συμπατριώτες του θα τον περίμεναν ενθουσιασμένοι. Στιγμές σαν παραμύθι, βγαλμένες από ταινία.

«Μόλις είδα τον κόσμο, ένιωσα ευχαρίστηση και χαρά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε. Η Αλβανία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Όλο αυτό με τον κόσμο ήταν κάτι το καταπληκτικό, κάτι το απίστευτο. Ήταν μια γιορτή και όλοι το χάρηκαν με την ψυχή τους», δηλώνει στο INPAOK για την μεγάλη πρόκριση ο Κάτσε.

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που θα επακολουθούσε την επόμενη ημέρα. Σε κεντρική πλατεία των Τυράννων, στήθηκε ολόκληρη συναυλία με πολλούς γνωστούς Αλβανούς τραγουδιστές και τον κόσμο να μαζεύεται κατά χιλιάδες κάτω από τη σκηνή για να αποθεώσει τους «ήρωες».

«Υπήρξε μία γιορτή με Αλβανούς τραγουδιστές. Είχε πάρα πολύ κόσμο στα Τύραννα. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την Αλβανία αυτή η πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό για την χώρα αυτό που πετύχαμε», λέει ο νεαρός μέσος.

23 Φεβρουαρίου ήταν, όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του EURO, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Όταν έμαθαν τους αντιπάλους τους, ( Πορτογαλία Αρμενία, Δανία, Σερβία), ο Κάτσε και οι συμπαίκτες του πίστεψαν πως θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και να βρεθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

«Μόλις μάθαμε την κλήρωση, είπαμε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ξέραμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Άλλωστε ποιος πίστευε πως η Ελλάδα θα έπαιρνε το ΕURO το 2004; Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια στον όμιλο και το αξίζαμε αυτό που έγινε», τονίζει στο INPAOK ο Κάτσε.

Μετά τη λήξη του αγώνα με την Αρμενία και τη νίκη της Αλβανίας με 3-0, το τηλέφωνο του δεν σταμάτησε να χτυπάει. Οι γονείς του και οι φίλοι ήταν οι πρώτοι που τον συγχάρηκαν, ενώ ακολούθησαν συγγενείς και παίκτες του ΠΑΟΚ.

«Οι πρώτοι με τους οποίους μίλησα στο τηλέφωνο ήταν η οικογένεια μου. Μετά με πήραν τηλέφωνο οι φίλοι μου. Από τον ΠΑΟΚ δεν με πήραν τηλέφωνο, αλλά μου έστειλαν συγχαρητήρια στο ίντερνετ πρώην και νυν συμπαίκτες, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος», δηλώνει ο διεθνής χαφ.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν όνειρο να αγωνιστούν σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο Εργκούς Κάτσε δεν αποτελεί εξαίρεση.

Είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει σε μία τέτοια διοργάνωση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε κάποιο EURO.

 Είμαι πολύ τυχερός που μετά από τόσα χρόνια έτυχε τώρα που είμαι εγώ στην εθνική, η Αλβανία να προκριθεί στην τελική φάση», δηλώνει ο Κάτσε που βλέπει ένα-ένα τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα.

Άραγε θα εκπληρώσει και κάποια απο αυτά που έχει με την ασπρόμαυρη φανέλα; Ολοι οι ΠΑΟΚτσήδες το ελπίζουν...

Διαβάστε ακόμη...