Το κεφάλαιο «Κάτσε» που θα ανοίξει και τα τρία συμβόλαια που λήγουν

Από sentragoal.gr: Η διαφαινόμενη παρουσία του Εργκους Κάτσε στα γήπεδα της Γαλλίας, με την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αλβανίας, το προσεχές καλοκαίρι, φέρνει ακόμα πιο κοντά τις ούτως ή άλλως αναμενόμενες συζητήσεις ανάμεσα στον νεαρό μέσο και τους επιτελείς του ΠΑΟΚ, με θέμα την ανανέωση του συμβολαίου του με βελτιωμένους για τον ποδοσφαιριστή όρους.
Πηγή: sentragoal.gr
Το κεφάλαιο «Κάτσε» που θα ανοίξει και τα τρία συμβόλαια που λήγουν

Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει «επισήμως» συμβεί είναι η δεδομένη πρόθεση του ΠΑΟΚ για συζητήσεις που έχουν γνωστοποιηθεί στον εκπρόσωπο του παίκτη και τίποτα περισσότερο. Οι απολαβές του Κάτσε (με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2017 και τη ρήτρα αυτού να είναι στα 5 εκατ. ευρώ) δεν βρίσκονται καν στην πρώτη δεκάδα των συμβολαίων του ΠΑΟΚ και η πλευρά του αναμένεται να ζητήσει ένα συμβόλαιο «πρώτης γραμμής».

Το μόνο σίγουρο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου και συγκεκριμένα ο Φρανκ Αρνεσεν θα θέλει να αποφύγει την... έναρξη ενός σίριαλ. Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή, όταν είχε ρωτηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε απαντήσει πως θα βρεθεί η στιγμή που οι δυο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι με στόχο να τελειώσουν το θέμα με γνώμονα το συμφέρον και των δυο πλευρών.

Οσον αφορά τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, αυτά μάλλον θα περιμένουν. Οι Ρικάρντο Κόστα, Μιγκέλ Βίτορ και Αλέξανδρος Τζιόλης δεσμεύονται μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και μέχρι στιγμής είναι -όπως και ο Εργκους Κάτσε- βασικά και σε μεγάλο βαθμό αναντικατάστατα μέλη της αρχικής ενδεκάδα για τον Ιγκόρ Τούντορ, γεγονός που έχει τη σημασία του σε όλες τις ανοικτές υποθέσεις. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποια στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης είχε θέσει θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Ρόμπερτ Μακ, θέμα για το οποίο δεν έχει προκύψει κάποια κίνηση.

Πρώτα ο Λέοβατς, ακολουθεί ο Τσίμιροτ

Οι Μαρίν Λέοβατς και Γκόικο Τσίμιροτ ετοιμάζονται να βγουν από τη λίστα των τραυματιών, με τον Κροάτη να είναι ένα βήμα μπροστά από τον Βόσνιο. Ο Λέοβατς πήρε μέρος στο εσωτερικό φιλικό ανάμεσα στην επαγγελματική ομάδα του Δικεφάλου με αντίπαλο την Κ20 δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση πιθανότατα να καταγραφεί στην αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Ο Τσίμιροτ από την πλευρά του δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, κάτι που αναμένεται σε δυο εβδομάδες.

Ταυτόχρoνη απουσία Κίτσιου-Κωνσταντινίδη

Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Στέλιος Κίτσιου τέθηκαν εκτός δράσης για έναν μήνα και δυο εβδομάδες αντίστοιχα.

Οι δυο παίκτες που έχουν πάρει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής καλύπτοντας το δεξί άκρο θα απουσιάσουν από τις αναμετρήσεις με Ηρακλή, Κράσνονταρ και Παναθηναϊκό, με τον Ιγκόρ Τούντορ να καλείται να βρει λύση. Η πλέον πιθανή λύση αναμένεται να δοθεί από τον Ροντρίγκες που θα μετακομίσει από την αριστερή στη δεξιά πλευρά.

Η «ενόχληση» του Λούκας

Αρκετή μουρμούρα και αρνητικά σχόλια προκάλεσε ένα συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «AS» ο Λούκας Πέρεθ. «Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι ότι η ομάδα της πόλης μου έπρεπε να πληρώσει για εμένα 1,5 εκατ. ευρώ συν ένα ποσοστό από μελλοντική πώληση. Είμαι ευγνώμων στη διοίκηση και θα πρέπει να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη της» ανέφερε ο Ισπανός επιθετικός, μια ατάκα που από αρκετούς μεταφράστηκε ως αγνωμοσύνη από την πλευρά του προς τον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της ανάγνωσης της συγκεκριμένης δήλωσης, καθώς ο Λούκας με τον τρόπο του ήθελε απλά να δείξει πως νιώθει υποχρεωμένος να «ξεπληρώσει» τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τη Λα Κορούνια, στην οποία είναι δεδομένο πως θα πήγαινε ακόμα και αν πλήρωνε από την τσέπη του, κάτι που έκανε τη σεζόν 2014-15. Σε όλα αυτά μπαίνει και το πρίσμα του τρόπου με τον οποίον Λούκας και ΠΑΟΚ «χώρισαν» το καλοκαίρι, με τον παίκτη να έχει εκβιαστική συμπεριφορά και να καταφέρνει αυτό που επεδίωκε.

Διαβάστε ακόμη...