Τσεκάροντας τους πρωταθλητές

Από inpaok.com: Πρώτη επίσημη εμφάνιση φέτος με πρόκριση επί του Άρη, για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που πέρσι εδωσε μεγαλες χαρές στον κόσμο του.
Πηγή: inpaok.com
Τσεκάροντας τους πρωταθλητές

Το ματς, για να χρησιμοποιηθεί το κλισέ, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Για την ακρίβεια δεν διεκδικεί τίποτα. Τα συμπεράσματα λίγα, αλλά χρήσιμα.

Ο Νίκι Ζελιάσκοφ ίσως και να προτιμούσε ένα δυνατό φιλικό μεταξύ των παικτών του, διότι λόγω του κωλύματος που προέκυψε με τα συμβόλαια των παιχτών των κιτρινόμαυρων, ο Άρης κατέβηκε με την εφηβική του ομάδα. Έτσι η ομάδα του Δικεφάλου είχε εύκολο έργο το απόγευμα της Κυριακής για τη φάση νοκ άουτ αγώνων του League Cup, στη συνέχεια του οποίου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στη φάση των «8».

Στα αγωνιστικά, ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με τον Τερζή στη θέση του πασαδόρου, με Εφραιμίδη και Καρασαββίδη στις θέσεις των ακραίων, Παντακίδη και Γκεοργκίεφ κεντρικούς και το Σαμπάνη να ξεκινά διαγώνιος. Χαρακτηριστικό της χαώδους διαφοράς δυναμικότητας των 2 ομάδων είναι ότι η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι χωρίς να έχει δεχθεί μπλοκ!

Η ομάδα των κιτρινόμαυρων έδειχνε ανήμπορή να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα, και τελείωσε το ματς με τα διπλάσια λάθη αντί του Δικεφάλου (12 έναντι 24) δείγμα της νευρικότητας που επικρατούσε.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου επέλεξε να μην επιβαρύνει καθόλου τους Κουρνέτα και Πέτρογλου, ενώ κράτησε στον πάγκο και τον Ντίνα καθ" όλη τη διάρκεια του ματς. Μάλιστα ο Ζελιάσκοφ είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στο Μακράκη, ο οποίος κατέχει συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα. Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε και χωρίς τα δύο μεγάλα του όπλα, τους Κουβανούς Σεπέντα και Χιμένες που αναμένονται στην Θεσσαλονίκη.

Συμπεράσματα από έναν τέτοιο αγώνα είναι δύσκολο να εξαχθούν, αλλά στα θετικά μπορεί να προσμετρηθεί η σχεδόν απόλυτη στατιστική του Εφραιμίδη στην επίθεση με 13/17 επιθέσεις αλλά και η παρουσία του Σαμπάνη που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις από τη γραμμή του σέρβις.

Οι κεντρικοί είχαν πολύ εύκολο έργο στο μπλοκ αλλά και στην επίθεση απέναντι στους αντίστοιχους των φιλοξενουμένων, ενώ ο Τερζής που ήρθε φέτος στον ΠΑΟΚ, με το καλημέρα έδειξε ότι είναι ένας πασαδόρος με πάρα πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά και απειλητικός επιθετικά, καθ'ότι αριστερόχειρας.

Επόμενη στάση πάλι το Παλατάκι με αντίπαλο αυτή τη φορά την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ένα ματς που προσφέρεται περισσότερο για ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά την τακτική αλλά και την ανταπόκριση του Δικεφάλου σε συνθήκες πίεσης.

Ο κόσμος στήριξε την ομάδα με την παρουσία του στο Παλατάκι και ευχή όλων, όπως δήλωσε ο Καρασαββίδης, είναι να έρθουν ακόμη περισσότεροι στα επόμενα ματς.

Διαβάστε ακόμη...