Τα «σπάνε» οι Κουβανοί του ΠΑΟΚ!

Από inpaok.gr: Στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση και ο κόσμος του Δικεφάλου περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του πρωταθλήματος για να δουν ξανά την ομάδα που χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρώτο του νταμπλ.
Πηγή: inpaok.gr
Τα «σπάνε» οι Κουβανοί του ΠΑΟΚ!

  Κάποιοι παίχτες ήρθαν, κάποιοι έφυγαν, ο προπονητής άλλαξε όμως οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Η προσμονή για την νέα αγωνιστική περίοδο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Κουβανού Χαβιέ Χιμένες, μια υπόθεση που ήταν πολύ δύσκολη εξαρχής και αποτελεί κατόρθωμα της διοίκησης του Δικεφάλου, αλλά και με την βόμβα που έσκασε με την αντικατάσταση του Ερνάντο Γκόμεζ από τον αρχηγό της εθνικής Κούβας, Ρολάντο Σεπέδα.

 

Παρότι το πρώτο σερβίς της Volleyleague πλησιάζει, οι δύο Κουβανοί διεθνείς δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη με τον Δικέφαλο λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική τους ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στο Μεξικό και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η εθνική της Κούβας με Σεπέδα και Χιμένες στο βασικό σχήμα της θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά την ομάδα του Καναδά. Οι δύο παίχτες που απο τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται με τα χρώματα του Δικεφάλου αποτελούν βασικότατα μέλη του εθνικού τους συγκροτήματος.

 

Το καλοκαίρι η εθνική Κούβας συμμετείχε στον 3ο όμιλο του World League καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του ομίλου έχοντας να αντιμετωπίσει Βουλγαρία, Αργεντινή και τον Καναδά. Ο Σεπέδα ξεχώρισε ανάμεσα στους καλύτερους, όντας 4ος σκόρερ του τουρνουά με 192 πόντους στο ενεργητικό του έχοντας μάλιστα σταθερή θέση στη δεκάδα των καλύτερων μπλοκέρ (4ος με 23 μπλοκ και 0,51 μπλοκ/σετ) και καλύτερων σέρβερ (10ος με 23 άσσους και 0,27 άσσους/σετ).

 

Ο Χιμένες ακολουθεί ως δεύτερος καλύτερος Κουβανός επιθετικός με 65 πόντους στο τουρνουά και κατετάγη 17ος καλύτερος μπλοκέρ με 16 μπλοκ συνολικά και ποσοστό 0,36 μπλοκ/σετ.

 

Απο τα σταστιστικά αποδεικνύεται οτι η δύναμη πυρός της Κούβας, στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους παίχτες του Δικεφάλου.

 

Χαρακτηριστικά στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά που διεξήχθη χθες μεταξύ της Κούβας και του Πουέρτο Ρίκο, ο Σεπέδα «τα έσπασε» όντας ο καλύτερος επιθετικός του αγώνα με 24 πόντους και ο Χιμένες ακολούθησε με 12 πόντους ως δεύτερος σκόρερ για την ομάδα του.

 

Οι Χιμένες και Σεπέδα αναμένεται να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα, μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους με την εθνική τους ομάδα. Ο κόσμος του Δικεφάλου θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμη για να δει από κοντά τα δυο αστέρια της ομάδας, καθώς το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό στο Παλατάκι.

 

Αν ο Νίκι Ζελιάσκοφ κρίνει οτι το επίπεδο ενσωμάτωσης των παιχτών με την υπόλοιπη ομάδα είναι ικανοποιητικό δεν αποκλείεται να δούμε την πρώτη τους παράσταση μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Όλα δείχνουν ότι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα ξεκινά για την ομάδα του Δικεφάλου με τους Κουβανούς του να έρχονται «καυτοί»!

Διαβάστε ακόμη...