Ο ΠΑΟΚ και οι... τροπαιούχοι Σάκοτα και Μαρκόπουλος

Από contra.gr: Με αφορμή το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, θυμόμαστε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και το Κύπελλο Κόρατς που κατέκτησαν οι "ασπρόμαυροι" με προπονητές τους Ντράγκαν Σάκοτα και Σούλη Μαρκόπουλο.
Πηγή: contra.gr
Ο ΠΑΟΚ και οι... τροπαιούχοι Σάκοτα και Μαρκόπουλος

Οι Ντράγκαν Σάκοτα και Σούλης Μαρκόπουλος θα τεθούν αντιμέτωποι στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει το Σάββατο (10/10, 18.00). Οι δύο προπονητές "ξυπνούν" ευχάριστες αναμνήσεις για το... ένδοξο παρελθόν των "ασπρόμαυρων" καθώς μαζί τους ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τα δύο ευρωπαϊκά του τρόπαια. Ας θυμηθούμε...

Κύπελλο Κυπελλούχων με "αρχιτέκτονα" τον Σάκοτα

Στις 26/3/91 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Σαραγόσα και κερδίζοντας την με σκορ 76-72, κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Προπονητής τότε ήταν ο Σάκοτα... Εκείνη η επιτυχία για τους "ασπρόμαυρους" ήταν πολύ μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ "έφερνε" τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα μετά από εκείνο που είχε κατακτήσει η ΑΕΚ το 1968 (η "Ενωση" είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων).

Οταν ο Σάκοτα... κλώτσησε οπαδό του ΠΑΟΚ

Προς το τέλος του αγώνα με την Σαραγόσα ο Σάκοτα όντας εκνευρισμένος, είχε κλωτσήσει έναν οπαδό του ΠΑΟΚ... Γιατί; Ο φίλαθλος μπήκε στο γήπεδο να πανηγυρίσει την νίκη του "Δικεφάλου" πριν τελειώσει το ματς, ο νυν προπονητής της ΑΕΚ τον είδε και τον κλώτσησε προκειμένου να βγει έξω για να μην υπάρξει κάποια ποινή (τεχνική ποινή) για τους "ασπρόμαυρους".

Το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο με τεχνικό τον Μαρκόπουλο

Πάμε και στην ευρωπαϊκή επιτυχία του ΠΑΟΚ στην οποία τεχνικός του "Δικεφάλου" ήταν ο Μαρκόπουλος. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κόρατς στις 16/3 του 1994 νικώντας την Στεφανέλ Τεργέστης με σκορ 91-100. Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην συγκεκριμένη ομάδα καθώς ο πρώτος τελικός είχε γίνει στο Παλέ και ο "Δικέφαλος" είχε κερδίσει με 75-66. Το τρόπαιο του Κόρατς ήταν ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ...

Οικονομίδης: "Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ τότε..."

"Η χρονιά του 1993-94 ήταν μια χρονιά που ήταν η καλύτερη μπασκετικά. Η ομάδα έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πέρα από το καταπληκτικό παιχνίδι που κάναμε, ο πίνακας έγραψε 100 (σ.σ. εννοεί το 91-100). Αυτό τα λέει όλα... Ηταν μια καταπληκτική βραδιά, ένας καταπληκτικός ΠΑΟΚ", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Contra.gr ο πρόεδρος του τότε ΠΑΟΚ, Λάκης Οικονομίδης.

Διαβάστε ακόμη...