Κάκιστος (στο Α΄) ο ΠΑΟΚ, άριστος (στο Α΄) ο Ολυμπιακός...

Από pamesports.gr: Όσο ήταν χαλαρός ο ΠΑΟΚ, ο χειμαρρώδης Ολυμπιακός τον παρέσυρε άνετα!
Πηγή: pamesports.gr
Κάκιστος (στο Α΄) ο ΠΑΟΚ, άριστος (στο Α΄) ο Ολυμπιακός...

Κι όταν έγινε χειμαρρώδης ο ΠΑΟΚ και χαλαρός ο Ολυμπιακός; Δεν παρέσυρε κι ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό. Αιτία; Το... ανάχωμα του Ρομπέρτο! Έτσι ήρθε το 0-2 στην Τούμπα...

Ο Μάριο Σίλβα πάντως, ήταν σαφώς καλύτερα διαβασμένος από τον Ιγκόρ Τούντορ. Και τον αιφνιδίασε απόλυτα! Ο Κροάτης έκανε και το λάθος να υπερεκτιμήσει τις φυσικές δυνάμεις των παικτών του. Υποτίμησε την διαφορά 48 ωρών ξεκούρασης σε βάρος της ομάδας του.

Έτσι λοιπόν, ήταν εύλογη η διαφορά απόδοσης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Α΄ ημίχρονο. Κι εξ αυτής εξηγείται πως και γιατί μόνον έκπληξη δεν είναι το 0-2 στο 45ο λεπτό. Είναι φυσιολογική εξέλιξη ενός αγώνα μιας ομάδας – της φιλοξενούμενης – με πολλά φυσικά αλλά και ψυχικά αποθέματα και μιας ομάδας – της γηπεδούχου – με ελάχιστα φυσικά αλλά και ψυχικά αποθέματα. Σε αυτά βάλτε και την ορθότατη λειτουργία των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην λανθασμένη του «δικέφαλου»...

Και για των λόγων μας το αληθές; Ο Φορτούνης – στα high του - έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο ανενόχλητος. Ουδείς τον πίεσε. Κι ουδείς έδωσε εντολή πίεσης του Με δικές του δυο ασίστ ο Ολυμπιακός σκόραρε δις. Στο 0-1 το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ... ερήμωσε. Κι ο Κόστα – πηγή κινδύνων – «έφαγε» χώμα από τον Ιμπέγε. Και στο 0-2 ο λιλιπούτειος αμυντικός Κίτσιου βρέθηκε να μαρκάρει τον εύσωμο χαφ Μιλιβόγεβιτς ενώ ο έτερος αμυντικός Βίτορ, τον αμυντικό Σιόβα. Απόλυτα ανορθόδοξα μαρκαρίσματα!

Ως εκ τούτων και με τον ΠΑΟΚ να μετρά την πρώτη του τελική στο 38ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Το έκανε μάλιστα, παίζοντας εξαιρετική μπάλα με πλάνο και προσανατολισμούς.

Στο Β΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι – με τον Φορτούνη στα low του - δεν είχαν την ίδια αύρα. Καθόλου παράλογο. Έτσι οι γηπεδούχοι ενισχυμένοι με τον Μπερμπάτοφ (ως καθυστερημένη αντίδραση του προπονητή του) έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους. Ισορρόπησαν. Κυριάρχησαν. Άσκησαν πίεση. Έκαναν ευκαιρίες. Δεν τις έκαναν γκολ.

Τους πήραν βέβαια, τέσσερεις φορές την μπουκιά από το στόμα! Τρεις ο καταπληκτικός Ρομπερτο (σουτ Μπερμπάτοφ, κεφαλιά Τζιόλη, σουτ Βίτορ). Και μία ο Κασάμι επί της γραμμής σε σουτ του Αθανασιάδη, ...

Η νίκη του Ολυμπιακού είναι δίκαιη. Κι οφείλεται κυρίως, στον Μάριο Σίλβα. Δίκαιη είναι κι η ήττα του ΠΑΟΚ. Κατ΄ αντιστοιχία οφείλεται στον Ιγκόρ Τούντορ. Όπως έχουμε αποδώσει εύσημα στον Κροάτη, αποδίδουμε κι ευθύνες!

Του Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...