«Αυτά είπα στον ανακριτή...»

Από sdna.gr: O Γκιγέρμο Πέρεθ αποκαλύπτει αποκλειστικά στο SDNA όσα είπε στον ανακριτή για το περίφημο Ολυμπιακός-Βέροια και ανακοινώνει μια απόφαση που θα συζητηθεί!
Πηγή: sdna.gr
«Αυτά είπα στον ανακριτή...»

Ο Ισπανός άσος ήρθε στο προσκήνιο όταν, μετά την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα για την επίμαχη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βέροια στο «Καραϊσκάκη» (6/1/13, 3-0), είχε αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook ότι: «Μόνο ο Γεωργέας έχει αρχ@@@ τελικά».

Από τότε βέβαια έχουν συμβεί πολλά, η ομάδα της Ημαθίας τελικά αθωώθηκε, ο ίδιος ήρθε ξανά στη χώρα μας για λογαριασμό του Άρη, αλλά η παραμονή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν έμελλε να διαρκέσει μόνο για μερικές ημέρες, μετά τις διοικητικές εξελίξεις που υπήρξαν.

Εκείνο, ωστόσο, που δεν περίμενε να συμβεί ο ίδιος, ήταν ότι θα κληθεί κι αυτός ως κατηγορούμενος για το πολύκροτο παιχνίδι τον Γενάρη του 2013 στο «Καραϊσκάκη». Αυτό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και στις 7 του μήνα πέρασε τελικά την πόρτα του γραφείου του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη για να καταθέσει. Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το SDNA, ο 28χρονος άσος επιβεβαίωσε τις καταθέσεις των Καλαϊτζίδη, Γεωργέα και Καλογέρη, ομολογώντας πως το παιχνίδι ήταν στημένο.

Το SDNA εντόπισε τον Πέρεθ στην Ισπανία, συγκεκριμένα στη Μούρθια όπου βρίσκεται κι ο πρώην παίκτης της Βέροιας δεν είχε πρόβλημα να επαναλάβει όσα ομολόγησε στην κατάθεσή του.

«Είναι αλήθεια πως στο ημίχρονο του αγώνα ήρθαν και μας είπαν κάποια πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Πέρεθ. Του ζητήσαμε φυσικά να γίνει πιο συγκεκριμένος...

«Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα εγώ γιατί δεν μιλούσα ακόμα ελληνικά. Έτσι βγήκα έξω και συνέχισα να αγωνίζομαι κανονικά. Μετά όμως μου είπαν...», τον διακόψαμε. «Ποιοι στο είπαν;», ήταν η ερώτησή μας.

-«Ανθρωποι από την ομάδα».

-«Ποδοσφαιριστές;»

-«Ναι...», η απάντησή του και συνεχίζει...

«... Μου είπαν ότι το παιχνίδι δεν ήταν καθαρό, πως ήταν στημένο να χάσουμε. Επαναλαμβάνω, όμως, πως εκείνη τη στιγμή εγώ δεν είχα καταλάβει απολύτως τίποτα», τόνισε, εμφανώς θορυβημένος, ίσως και φοβισμένος με όσα είχαν συμβεί, ο Γκιγέρμο Πέρεθ.

Επιπλέον του ζητήσαμε να μας μιλήσει και για την κατάθεσή του, την οποία προσκόμισε η Βέροια, στην οποία εμφανιζόταν να ισχυρίζεται πως παρερμηνεύτηκε αυτό που έγραψε για τον Γεωργέα κι ότι δεν έγινε κάτι μεμπτό στο παιχνίδι. «Δεν έχω να πω κάτι γι΄ αυτό. Τα είπα στον ανακριτή». Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως εκείνη την περίοδο ο Πέρεθ δεν ήταν ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση, μιας και η κλήση του από τον ανακριτή ήρθε στις αρχές Σεπτέμβρη.

Ο Ισπανός μπακ μας μίλησε και για το μέλλον, αποκαλύπτοντας μια απρόσμενη απόφαση που πήρε, μόλις στα 28 του χρόνια, κυρίως εξαιτίας των όσων βίωσε στην Ελλάδα: «Θα σταματήσω το ποδόσφαιρο»! Η συγκεκριμένη σκέψη μάλιστα... στριφογύριζε στο μυαλό πριν καν έρθει το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα μας για λογαριασμό του Άρη κι αν τελικά το έκανε ήταν μόνο για χάρη των «κιτρίνων» και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με τον οποίο είχε καλές σχέσεις.

«Φίλε δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα. Στα δικαστήρια με τον Πανθρακικό, στα δικαστήρια με τη Λαμία, τώρα αυτό με τη Βέροια... θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, θα ασχοληθώ με business», πρόσθεσε ο Πέρεθ κι έγινε πιο αναλυτικός στη συνέχεια:

«Εχω στο μυαλό μου να ασχοληθώ με κτηματομεσιτικά. Μάλλον όχι όμως στην Ισπανία, αλλά στο εξωτερικό. Πιθανότατα στην Ιταλία».

Διαβάστε ακόμη...