«Έτσι έσωσα τον Κοντρέρας» (audio)

Από metrosport.gr: Η περιπέτεια υγείας που πέρασε ο Πάμπλο Κοντρέρας, με το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά την διάρκεια ενός αγώνα 5Χ5, «τρόμαξε» τον ποδοσφαιρικό κόσμο.
Πηγή: metrosport.gr
«Έτσι έσωσα τον Κοντρέρας» (audio)

Το Metropolis 95.5 απευθύνθηκε στον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή του πρώην αμυντικού του ΠΑΟΚ, κάνοντάς του μαλάξεις και δίνοντάς του το φιλί ζωής. Πρόκειται για τον 43χρονο βετεράνο βολιβιανό τερματοφύλακα, Πέδρο Χίγκα, του οποίου η μαρτυρία συγκλονίζει.

Τι συνέβη την στιγμή της κατάρρευσης του Κοντρέρας;
«Παίζαμε φιλικό η Εθνική Χιλής με την Εθνική Βολιβίας και μετά από 5-6 λεπτά αγώνα είδα τον Πάμπλο να πέφτει στη μέση του γηπέδου. Στην αρχή όλοι νομίζαμε ότι παραπάτησε ή ότι συγκρούστηκε με κάποιον αντίπαλο. Οταν, όμως, είδα όλους τους συμπαίκτες του ανήσυχους έτρεξα προς το μέρος του να δω τι γίνεται. Μόλις έφτασα διαπίστωσα ότι έπιανε το στήθος του, είχε σπασμούς και κουνούσε νευρικά τα χέρια του. Αμέσως, του έκανα μαλάξεις στο στήθος και διοχέτευση αέρα στο στόμα. Δυστυχώς, τις δύο πρώτες φορές απέτυχε. Συνέχισα, και την τρίτη φορά δόξα τω Θεώ ανταποκρίθηκε. Ανέπνευσε με την μύτη και έκανε εμετό. Έτσι επανήλθε. Αυτή είναι η βασική μέθοδος που χρησιμοποιούμε».

Πως νιώσατε όταν τον επαναφέρατε;
«Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα να βοηθάς έναν άνθρωπο και ένιωσα πολύ όμορφα. Επίσης, πάντα θαύμαζα τον ποδοσφαιριστή, Πάμπλο Κοντρέρας και παρακολουθούσα την πορεία του σε όλες τις ομάδες. Τώρα είχα την τιμή να τον γνωρίσω και από κοντά. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Νιώθω χαρά που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι και το έκανα με βαθιά πίστη γιατί χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν γίνεται τίποτα».

Τώρα πως είναι;
«Τώρα είναι καλά, μίλησα μαζί του. Θα πρέπει να ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα. Την Πέμπτη θα πάρει εξιτήριο».

Ακούστε όσα είπε ο Πέδρο Χίγκα στο Metropolis 95.5

Διαβάστε ακόμη...