«Πόρτα» στον ΠΑΟΚ από τον «ασπρόμαυρο» Εύοσμο!

Από paokweb.gr: Απέρριψε το αίτημα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για φιλοξενία της ομάδας χάντμπολ στο ΔΑΚ Ευόσμου ο «ασπρόμαυρος», κατά τα άλλα, Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου!
Πηγή: paokweb.gr
«Πόρτα» στον ΠΑΟΚ από τον «ασπρόμαυρο» Εύοσμο!

Προφανώς και τα επιχειρήματα, των ανθρώπων του συλλόγου, αλλά και της αντιπροσωπείας των συνδέσμων, για τα οφέλη που θα έχει η περιοχή από την παρουσία των νταμπλούχων, εκεί, δεν ήταν ικανά να πείσουν τους τοπικούς... άρχοντες μιας άκρως ΠΑΟΚτσίδικης συνοικίας της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μέσω επίσημων εγγράφων, που παρουσίασαν στο δήμαρχο της περιοχής, Πέτρο Σούλα, οι εκπρόσωποι του «Δικεφάλου» κατέθεσαν την επιθυμία τους ν" αγωνισθεί η ανδρική ομάδα του χάντμπολ για τρία παιχνίδια, σ" όλη τη διάρκεια του νέου πρωταθλήματος, στο ΔΑΚ Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, η πλευρά του ΠΑΟΚ ανέφερε:

Α) Σε έναν τεράστιο δήμο, με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και 16 κλειστά γυμναστήρια, δεν υπάρχει πουθενά το άθλημα του χάντμπολ, καθώς κανένα τοπικό σωματείο δεν το καλλιεργεί. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε ένα χώρο ώστε να γίνονται για δύο ώρες την ημέρα προπονήσεις των ακαδημιών του, προκειμένου να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει μία επιπλέον διέξοδο μέσω του αθλητισμού στη νεολαία της περιοχής.

Β) Παράλληλα ο ΠΑΟΚ ζήτησε να δώσει η ανδρική ομάδα χάντμπολ τουλάχιστον τρεις αγώνες, καθ' όλη της διάρκεια του νέου πρωταθλήματος στο ΔΑΚ Ευόσμου, προκειμένου να διαφημίσει το άθλημα στην περιοχή, αλλά και να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των φιλάθλων από τις δυτικές συνοικίες, ώστε η ομάδα να βρεθεί κοντά τους. Γι' αυτούς τους τρεις αγώνες, ο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν να γίνουν δύο προπονήσεις πριν από κάθε αγώνα. Δηλαδή θα χρησιμοποιούσε το γυμναστήριο για εννιά δίωρα, μέσα σε μια ολόκληρη χρονιά.

Γ) Ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε το γυμναστήριο δωρεάν. Αντιθέτως, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα είχε οικονομικό όφελος από τα νόμιμα ποσοστά που προβλέπει ο νόμος από τα εισιτήρια και τις διαφημιστικές πινακίδες. Παράλληλα θα υπήρχε σχετικό οικονομικό όφελος και για την τοπική αγορά, από τους φιλάθλους που θα έρχονταν από άλλες περιοχές (εντός και εκτός Θεσσαλονίκης) για να βρεθούν κοντά στην ομάδα.

Δ) Στις επιστολές του ο ΑΣ ΠΑΟΚ τόνισε ότι εφόσον ο ΠΑΟΚ θα αγωνιζόταν στον Εύοσμο, η ομάδα χάντμπολ θα συμμετείχε σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα στην περιοχή (επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα, εκδηλώσεις του δήμου κλπ), και θα υπήρχε δυνατότητα συνεργασίας για εκδηλώσεις στην περιοχή με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Ε) Κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων των ΣΦ ΠΑΟΚ στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας είχε δει θετικά αυτή την προοπτική και παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Ιωάννης Καμαρινός απάντησε αρνητικά. Μάλιστα, στη δεύτερη απαντητική του επιστολή, που έχει ημερομηνία 17/9 τονίζει ότι «το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εγκατάστασης (ΔΑΚ Ευόσμου) είναι πλήρης τόσο σε ώρες προπόνησης όσο και σε ώρες διεξαγωγής αγώνων καθώς πραγματοποιούνται έξι αγώνες σε μπάσκετ και βόλεϊ εβδομαδιαίως στο γήπεδο. Συγκεκριμένα διεξάγονται αγώνες σε εθνικά πρωταθλήματα: Α1 εθνική κατηγορία στο βόλεϊ γυναικών, Α2 εθνική κατηγορία στο βόλεϊ ανδρών, Γ εθνική κατηγορία στο μπάσκετ ανδρών, Α κατηγορία στο μπάσκετ γυναικών και αγώνες για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των παιδικών τμημάτων.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος της χειροσφαίρισης (διαμόρφωση γηπέδου και περιβάλλοντα χώρου, μετακίνηση εστιών, φθορές χρήσης) δεν είναι εφικτή η παραχώρηση ωρών προπόνησης τόσο στο ΔΑΚ Ευόσμου, όσο και σε κάποιο άλλο αθλητικό χώρο, διότι δεν υπάρχει ούτε χωροθέτηση με τις διαστάσεις γηπέδου χειροσφαίρισης, ούτε διαθέσιμες ώρες.

Επικροτούμε την προσπάθειά σας για την αθλητική ανάπτυξη του δήμου μας, καθώς και της ανάπτυξης του αθλήματος της χειροσφαίρισης, αλλά λυπούμαστε πολύ που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση κάποιας αθλητικής εγκατάστασης».

Για την ιστορία, απλά, να σημειώσουμε ότι, το 2011, στο ΔΑΚ Ευόσμου είχαν πραγματοποιηθεί αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ νέων, γεγονός που καθιστά άκυρη την απάντηση των αρχών για τις διαστάσεις του γηπέδου, ενώ για τις ανάγκες των ακαδημιών δεν απαιτείται αγωνιστικός χώρος κανονικών διαστάσεων (40Χ20 μέτρα), αλλά πολύ μικρότερος.

Κατά τα άλλα, τί δεν καταλαβαίνεις;

Διαβάστε ακόμη...