Ο Κλάους των ρεκόρ

Από inpaok.com: Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι από πέρυσι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχοντας φτάσει τα 17 γκολ σε 40 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πηγή: inpaok.com
Ο Κλάους των ρεκόρ

Άφησε πίσω του τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που είχε σταματήσει στα 14 γκολ με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη πριν αποχωρίσει μέσα στο καλοκαίρι από την ομάδα.

Ο Κλάους φέτος έχασε τα έξι πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ λόγω τραυματισμού (και άλλα δύο από τα τρία στο πρωτάθλημα) και μαζί την ευκαιρία να βρεθεί ήδη πάνω από τα 20 γκολ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ωστόσο έχει μπροστά του τους αγώνες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που ξεκινούν αύριο με πρώτο σταθμό για τον Δικέφαλο το Αζερμπαϊτζάν όπου θα αντιμετωπίσει την Καμπάλα (συν όσα ματς δώσει από εκεί και πέρα εφόσον προκριθεί) για να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά το ατομικό ρεκόρ των ευρωπαϊκών γκολ του Δικέφαλου.

Μπήκε πάντως δυνατά και στη φετινή σεζόν σκοράροντας στο φετινό του ντεμπούτο στο 0-3 του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας το περασμένο Σάββατο.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης έκανε το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με προπονητή τον Μάκη Χάβο στις 21/10/2010 στην ήττα του ΠΑΟΚ από τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία με 1-0.

Τη σεζόν 2010-11 είχε 5 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει, αλλά μετά πήρε μπρος για τα καλά...

Την περίοδο 2011-12 πέτυχε 4 γκολ σε 11 ματς, τη σεζόν 2012-13 είχε άλλα 4 γκολ αλλά σε μόλις 4 παιχνίδια (ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί από την Ραπίντ Βιέννης και έμεινε εκτός ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ), την περίοδο 2013-14 είχε 2 γκολ σε 12 ματς και πέρυσι έσπασε τα κοντέρ έχοντας 7 γκολ σε 8 ευρωπαϊκούς αγώνες!

Συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει φτάσει τα 87 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (58 πρωτάθλημα, 12 Κύπελλο και 17 Ευρώπη) σε 223 συμμετοχές.

Ο Κλάους εκτός από πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μπορεί στο μέλλον να γίνει και ρέκορντμαν συμμετοχών καθώς πριν ακόμη κλείσει τα 27 του χρόνια μετράει ήδη 40 ματς με τον Δικέφαλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ ο Σαλπιγγίδης που κρατάει το σχετικό ρεκόρ σταμάτησε στις 60.

Διαβάστε ακόμη...