Ισοφάρισε ρεκόρ πενταετίας

Από metrosport.gr: Μέσα από την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ στη Βέροια προέκυψε ένα αξιοσημείωτο ομαδικό επίτευγμα σε επίπεδο στατιστικής.
Πηγή: metrosport.gr
Ισοφάρισε ρεκόρ πενταετίας

Ο "Δικέφαλος" είχε 11 τελικές προσπάθειες μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αριθμός που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ πενταετίας για τον ΠΑΟΚ στα ματς μακριά από την Τούμπα.

Την περίοδο 2011-12 ο ΠΑΟΚ είχε 10 τελικές προσπάθειες στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου κόντρα στον Λεβαδειακό (4-3) ενώ την περίοδο 2012-13 η αντίστοιχη κορυφαία εκτός έδρας επίδοση ήταν στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ με τον Αστέρα Τρίπολης (1-2) όταν είχε επτά τελικές μέσα από την περιοχή.
11 τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή, όπως το Σάββατο δηλαδή, κατέγραψε η στατιστική του ΠΑΟΚ και την περίοδο 2013-14. Ήταν στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Όσο για την αντίστοιχη περσινή κορυφαία επίδοση του "Δικεφάλου" -πάντα ως προς τους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος- ήταν στα ματς με Πλατανιά, ΟΦΗ και Βέροια στα οποία είχε από οχτώ τελικές προσπάθειες εντός περιοχής.

"Σκαρφαλώνει" ο Κλάους
Πέραν του ότι σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Μάρτιο (8 Μαρτίου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3), ο Στέφανος Αθανασιάδης σημείωσε και το υπ' αριθμόν 58ο γκολ του στην κατηγορία. Έτσι απέχει πλέον μόλις δύο τέρματα από το να "πιάσει" στην 7η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του "Δικεφάλου" τον Παναγιώτη Κερμανίδη που είναι στα 60.

"100αρίζει" ο Τζαβέλλας
Έτοιμος για να σπάσει ένα προσωπικό "φράγμα" είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος κόντρα στη Βέροια συμπλήρωσε 99 συμμετοχές πρωταθλήματος στο οποίο πρωτοεμφανίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2006 όταν ως παίκτης της Κέρκυρας έπαιξε στο 0-0 με τη Λάρισα. Εφόσον λοιπόν ο Ιγκόρ Τούντορ χρησιμοποιήσει τον Τζαβέλλα στο επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αυτός θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στη Superleague.

Διαβάστε ακόμη...