Χρυσάφι από το EURO για ΠΑΟΚ!

Δυο στροφές έμειναν για το τέλος των προκριματικών του EURO 2016, και τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνιούν για το αν θα βρεθούν στα γήπεδα της Γαλλίας, ενώ δυο θεωρούνται... σίγουροι.
Πηγή: inpaok.com
Χρυσάφι από το EURO για ΠΑΟΚ!

Όλσεν, Κάτσε, Λέοβατς, Μακ και Σάμπο διεκδικούν με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016.

Οι... σίγουροι

Αυτοί που θεωρούνται σίγουροι για την πρόκριση είναι οι Μακ και Σάμπο, με την εθνική Σλοβακίας να βρίσκεται στην δεύτερη προνομιούχο θέση του 3ου ομίλου με 19 βαθμούς έναντι των 16 της τρίτης Ουκρανίας, ωστόσο οι Σλοβάκοι υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ενώ τις δυο τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσουν τις ανίσχυρες Λευκορωσία (εντός έδρας) και Λουξεμβούργο( (εκτός).

Αυτοί που θα δώσουν... μάχη

Αντίθετα μάχη για μια θέση που θα δώσει το εισιτήριο στην τελική φάση της διοργάνωσης θα δώσουν ο Όλσεν με την εθνική Σουηδίας, που βρίσκεται στην τρίτη θέση του 7ου ομίλου με 12 βαθμούς, δυο λιγότερους από την δεύτερη Ρωσία.

Όπως και ο Κάτσε με την εθνική Αλβανίας, η οποία στον 9ο όμιλο βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 11 βαθμούς ένα βαθμό λιγότερο από την Δανία που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Μάχη θα δώσει και η Κροατία του Μαρίν Λέοβατς η οποία στον 8ο όμιλο είναι στην τρίτη θέση με 15 βαθμούς και κυνηγάει την δεύτερη Νορβηγία που έχει 16.

Οικονομικά οφέλη για ΠΑΟΚ

Από τους διεθνείς του Δικεφάλου αναμένεται να υπάρξει και οικονομικό όφελος για τους «ασπρόμαυρους», καθώς η UEFA για την συμμετοχή κάθε παίκτη αποζημιώνει την ομάδα που ανήκει ο παίκτης ανά ημέρα που θα βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής του ομάδας.

Στον Δικέφαλο ευελπιστούν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας, θα καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, προκειμένου να υπάρξει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος τόσο οικονομικό όσο και αγωνιστικό.

Συγκεκριμένα η UEFA αποζημιώνει τους συλλόγους με 4.530 ευρώ για κάθε ημέρα που βρίσκεται ποδοσφαιριστής τους στο Euro. Η αποζημίωση ξεκινά δύο εβδομάδες πριν από το εναρκτήριο ματς της εθνικής ομάδας στη διοργάνωση και θα χορηγείται μέχρι την τελευταία αγωνιστική υποχρέωσή της.

Το οικονομικό όφελος των «ασπρόμαυρων» αν καταφέρουν να προκριθούν και να συμμετάσχουν στην διοργάνωση και οι πέντε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που διεκδικούν την πρόκριση με δεδομένη την παρουσία στους ομίλους και την προετοιμασία σύνολο δηλαδή 29 μέρες θα είναι ένα ποσό της τάξεως των 700.000 ευρώ περίπου.

Ενώ αν κάποιοι από τους «ασπρόμαυρους» διεθνείς καταφέρουν να περάσουν και από την φάση των ομίλων του EURO 2016 αυτό το ποσό θα αυξηθεί.

Βέβαια εκτός από την αποζημίωση που δίνει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που θα συμμετάσχουν στο EURO θα ανεβάσουν και την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με το πρεστίζ του συλλόγου να δυναμώνει κι'άλλο.

Διαβάστε ακόμη...