Από τον... Ζαγοράκη στον Μπερμπάτοφ!

Aπό sentragoal.gr: Η χθεσινή μέρα ξημέρωσε με τους φίλους του ΠΑΟΚ να έχουν μια και μόνη σκέψη από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και δεν ήταν άλλη για το μέρος στο οποίο θα γινόταν η υποδοχή του 35χρονου Βούλγαρου επιθετικού.
Πηγή: sentragoal.gr
Από τον... Ζαγοράκη στον Μπερμπάτοφ!

Στη σελίδα των «ασπρόμαυρων» στο facebook η πλέον συχνή ερώτηση ήταν το «τι ώρα έρχεται ο παικταράς, να «βουλιάξουμε» το αεροδρόμιο;».

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπερμπάτοφ, στον οποίον είχαν γνωστοποιήσει τη διάθεσή τους να στήσουν σκηνικό υποδοχής του, μετά από... λαϊκή απαίτηση.

Ο Μπερμπάτοφ βρέθηκε εντός της ημέρας στη Βουλγαρία, από όπου σήμερα θα ταξιδέψει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που μάλλον υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι ιθύνοντες του αεροδρομίου «Μακεδονία»...

Τελικά, πάρθηκε η απόφαση της παρουσίας του Μπερμπάτοφ σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με τον Βούλγαρο να πατά για πρώτη φορά το χορτάρι της Τούμπας σήμερα στις 4 το μεσημέρι.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησαν πως οι θύρες 1, 2 και 3 θα ανοίξουν για τους φίλους του ΠΑΟΚ στις 3, ευελπιστώντας πως σε αυτές θα χωρέσουν όλοι όσοι θα θελήσουν να καλωσορίσουν τον Μπερμπάτοφ στον Δικέφαλο.

Η αλήθεια είναι πως οι μέχρι τώρα ενδείξεις φανερώνουν πως οι τρεις σκεπαστές θύρες δεν θα φτάσουν για να υποδεχθούν τον κόσμο. Χθες πάντως έγινε το... αδιαχώρητο στο διαδικτυακό κατάστημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μπορεί από νωρίς το απόγευμα να δόθηκε στους φίλους του Δικεφάλου η δυνατότητα να προαγοράσουν τη φανέλα του Μπερμπάτοφ, όμως σύντομα η ιστοσελίδα κατέρρευσε και χρειάστηκε να γίνουν ρυθμίσεις προκειμένου να μπορεί να «υποδεχθεί» και να εξυπηρετήσει τους «ασπρόμαυρους» που θέλησαν να πάρουν τη φανέλα με το όνομα του Βούλγαρου στην πλάτη.

Η συνεργασία Σαββίδη - Αρνεσεν
Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εκείνος που στη σύσκεψη της Δευτέρας έθεσε θέμα Μπερμπάτοφ. Με τον τρόπο με τον οποίον μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου για τον 35χρονο Βούλγαρο, ήταν σαν να έλεγε στον Αρνεσεν πως «για τον συγκεκριμένο μην το σκέφτεσαι καν. Εγώ είμαι εδώ».

Ο Δανός αθλητικός διευθυντής άρχισε αμέσως τις κινήσεις έχοντας το ελεύθερο από τον Σαββίδη για να φτάσει την προσφορά σε επίπεδα που θα έκαναν τον Βούλγαρο να δυσκολευτεί να αρνηθεί.

Το ταξίδι του Μπερμπάτοφ στην Αγγλία έγινε προκειμένου ο Βούλγαρος να παίξει το τελευταίο του χαρτί για επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως η προσφορά της Αστον Βίλα ήταν σχεδον στα μισά χρήματα από αυτά που του έδινε ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η πλευρά του παίκτη να επικοινωνήσει με τους «ασπρόμαυρους» αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων. Φαίνεται πως η πρόταση του Δικέφαλου θα μειωνόταν σε περίπτωση που δεν θα προλάβαινε να δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ για το Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που έκανε τον Βούλγαρο να μπει σε διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταγραφής μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο Μπερμπάτοφ δίνει ώθηση στα διαρκείας
Σε μεγάλα εμπορικά οφέλη προσδοκά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Μια σημαντική πηγή εσόδων για την ομάδα είναι και τα εισιτήρια διαρκείας, ο αριθμός της διάθεσης των οποίων αναμένεται να ανέβει σημαντικά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικούντων. Η τελευταία ενημέρωση που έδωσε η ΠΑΕ αναφορικά με τα διαρκείας ήταν πριν από το ματς με την Μπρόντμπι, όταν μεταφέρθηκε πως η αγορά καρτών έχει ξεπεράσει τις 6.500. Με αφορμή την άφιξη του 35χρονου Βούλγαρου σούπερ σταρ, αποφασίστηκε από τον ΠΑΟΚ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα και γι' αυτό εγκρίθηκε και η αύξηση των υπαλλήλων που θα εξυπηρετούν τον κόσμο για την αγορά διαρκείας.

Ο πιο ακριβός... ever
H απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν ήταν μόνο ένα ηχηρό μπαμ στο κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η πιο ακριβή κίνηση για τον ΠΑΟΚ σε όλη την ιστορία του. Οι οικονομικές απολαβές του Βούλγαρου σούπερ σταρ μπορούν μαζί με τα μπόνους να εκτοξευτούν στα 2.200.000 ευρώ για έναν χρόνο συνεργασίας.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, της «τρέλας» του Ιβάν Σαββίδη και του πόσο πολύ πιστεύει ότι ο Μπερμπάτοφ θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του είναι και το γεγονός ότι για τον ποδοσφαιριστή προβλέπεται και μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος.

Εκτός από την περίπτωση κατάκτησης στόχων, ο ταμειακός λογαριασμός του διεθνούς Βούλγαρου επιθετικού θα γεμίσει ακόμα περισσότερο ανάλογα με τα γκολ που θα σημειώσει (δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός που προβλέπεται στο συμβόλαιό του) αλλά και με το αν καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Superleague.

Βλέποντας, πάντως, τα συγκεκριμένα νούμερα που φέρνουν... ίλιγγο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο ποδοσφαιριστής επέλεξε τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ενδιαφέρον για την απόκτησή του και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ολα κινούνται σε ρυθμούς Μπερμπάτοφ
Ο ερχομός στον ΠΑΟΚ ενός παίκτη της εμβέλειας του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήταν λογικό να απασχολεί όλους όσοι βρίσκονται στον Δικέφαλο και ήταν θέμα συζητήσεων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη χθεσινή προπόνηση που έγινε όπως και όσες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με πολλές απουσίες. Δεν είναι μόνο οι έντεκα διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες αλλά υπάρχουν και οι δύο τραυματίες, ο Τσίμιροτ και ο Αντώνης, που ακολουθούν δικό τους πρόγραμμα και δυσκολεύουν τον Ιγκόρ Τούντορ. Τουλάχιστον ο Μπερμπάτοφ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής για την πρώτη του προσαρμογή.

Λύνει τα χέρια του Τούντορ
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορεί να έχουν «τρελαθεί» με την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από την ομάδα τους, όμως αυτός που έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση είναι ο Ιγκόρ Τούντορ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κροάτης τεχνικός με δηλώσεις του ζητούσε επιτακτικά την απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής που θα δώσει το εύκολο γκολ.

Ο διεθνής Βούλγαρος όχι μόνο προσδίδει ποιότητα στη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου, αλλά και μαζί με την επιστροφή του Στέφανου Αθανασιάδη (ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε) λύνουν τα χέρια του Ιγκόρ Τούντορ, που πλέον μπορεί να παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του σύστημα 3-5-2.

Διαβάστε ακόμη...