«Εμείς κάναμε τον ΠΑΟΚ να φαίνεται κακός»

Aπό sdna.gr: To καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στη μετακίνησή του στην Τούμπα. Λίγους μήνες μετά αποτέλεσε ξανά τον δήμιο του ΠΑΟΚ. Ο Κριστιάν Τσάβεζ αποκαλύπτει στο SDNA το λόγο που δεν φόρεσε τελικά τα ασπρόμαυρα.
Πηγή: sdna.gr
«Εμείς κάναμε τον ΠΑΟΚ να φαίνεται κακός»

Εδώ κι ένα χρόνο, βλέπει ασπρόμαυρα και... σεληνιάζεται. Δύο ασίστ στην περσινή τριάρα του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Δικεφάλου, με δικό του τέρμα το 1-1 μέσα στην Τούμπα τον περασμένο Απρίλιο κι ακόμα ένα γκολ το βράδυ της Κυριακής, στο νέο «πάρτι» που έστησε η ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, το ένα στο Κύπελλο, συμπλήρωσε ο «Αγιαξ» απέναντι στους Θεσσαλονικείς χωρίς να έχει χάσει κι ο 28χρονος Αργεντινός άσος έβαλε για μία ακόμα φορά τη σφραγίδα του.

Θα μπορούσε βέβαια στο χθεσινό παιχνίδι να έχει πάει ως αντίπαλος κόντρα στην πρώην ομάδα του. Αν πριν από λίγο καιρό είχε καρποφορήσει το έντονο «φλερτ» που υπήρξε με τον ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστική μάλιστα και η φωτογραφία... όλο νόημα που είχε αναρτήσει στα social media με τον γιο του να φοράει τη φανέλα με το όνομά του και φόντο το γήπεδο της Τούμπας.

Ολα αυτά βέβαια έμελλε τελικά να μείνουν στα λόγια κι ο Λατίνος «μάγος» των Ιωαννίνων συνεχίζει να χαρίζει... γκολ και θέαμα στους φίλους του ΠΑΣ. Ο λογαριασμός του φέτος άνοιξε μόλις από τη 2η αγωνιστική και ήταν αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στον θρίαμβο της ομάδας του κόντρα σε έναν... κακό ΠΑΟΚ, που έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο των «Ζωσιμάδων».

«Δεν είναι μόνο πως έκανε κακή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ. Εμείς τον κάναμε να φαίνεται έτσι. Κάναμε πάρα πολύ καλό τακτικά παιχνίδι, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και νομίζω ότι νικήσαμε απολύτως δίκαια. Η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, παρ' ό,τι είναι ακόμα πολύ νωρίς», ήταν τα πρώτα λόγια του Αργεντινού, μιλώντας στο SDNA.

Ποιο ήταν όμως το «κλειδί» για να μπορέσει ο ΠΑΣ να φτάσει σε μία τόσο εντυπωσιακή νίκη;

«Η βασική μας διαφορά με τον ΠΑΟΚ είναι ότι εκείνοι είναι μία ομάδα που ακόμα χτίζεται, έχει πάρα πολλά νέα πρόσωπα και είναι φυσιολογικό να μην έχει δέσει ακόμα. Αντίθετα εμείς έχουμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τον ίδιο προπονητή, όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Ο Τσάβες ξέρει που θα κινηθεί ο Τσουκαλάς κι ο Τσουκαλάς πώς θα παίξει ο Τσάβες. Αυτό είναι και το μεγάλο μας όπλο, η πολύ καλή χημεία που υπάρχει στην ομάδα, όλοι γνωρίζουν καλά τους ρόλους τους. Πέρα φυσικά από την ποιότητα των παικτών», μας είπε ο 28χρονος άσος.

Ο περσινός ΠΑΟΚ έχασε με 3-0, ο φετινός με 3-1. Τι διαφορές είδε ο Αργεντινός;

«Νομίζω ότι δεν γίνεται να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες, είναι εντελώς διαφορετικές, με άλλον προπονητή, άλλη φιλοσοφία, αρκετοί καινούργιοι παίκτες. Όπως είπα και πάλι, θα πρέπει να περάσει κάποιος καιρός για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Το θέμα είναι τι κάναμε εμείς. Κι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έπρεπε για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι».

«Θέλουμε πεντάδα»!

Πεντάδα το 2012-13, στο... -1 από τα πλέι οφ πέρυσι. Είναι δεδομένο πως ο «Αγιαξ» έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Η είσοδος στις πέντε καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος δεν φαντάζει σαν μακρινό όνειρο, αλλά σαν ένας -τουλάχιστον- ρεαλιστικός στόχος. Κι αυτόν θέτει ξανά ο Τσάβες. «Αν καταφέρουμε να κάνουμε πορεία ανάλογη με την περσινή, εγώ θα είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια μας έμεινε πικρή γεύση από το γεγονός ότι χάσαμε στο τέλος την είσοδο στην πεντάδα (σ.σ. ούτως ή άλλως δεν θα έβγαινε Ευρώπη λόγω μη αδειοδότησης) και δεν στοχεύουμε σε τίποτα λιγότερο από φέτος. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην το πετύχουμε. Είμαστε από τις ομάδες που κάναμε τις λιγότερες αλλαγές, υπάρχει πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Πετράκης... the right man»

Οσο καλή όμως κι αν είναι μία ομάδα, αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα την καθοδηγήσει όπως πρέπει, φαντάζει σχεδόν αδύνατο να πετύχει. Εν προκειμένω ο Γιάννης Πετράκης. Ενας από τους καλύτερους Ελληνες προπονητές των τελευταίων χρόνων, πιθανούς κι από τους υποτιμημένους σαν φυσιογνωμία. Ο Τσάβες όμως θεωρεί πως είναι ο... κατάλληλος προπονητής, στην κατάλληλη ομάδα. «Είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Κάνουμε πολύ δυνατές προπονήσεις κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Το βασικό που ζητάει από όλους μας είναι συγκέντρωση στο πλάνο που έχουμε σε κάθε παιχνίδι. Εγώ λόγω θέσης έχω κάποια ελευθερία κινήσεων και νιώθω πολύ καλά με τον ρόλο μου στην ομάδα».

«Γι' αυτό δεν πήγα στον ΠΑΟΚ...»

Οσο για τον λόγο που τελικά χάλασε το καλοκαίρι η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ; «Είναι αλήθεια όντως πως είχαμε φτάσει αρκετά κοντά. Αλλά ο πρόεδρος δεν ήθελε να με πουλήσει...».

Διαβάστε ακόμη...