Ντόρτμουντ; Επιτέλους, μια εξαιρετική κλήρωση!

Από metrosport.gr: Επιτέλους, λάμψη! Επιτέλους, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Επιτέλους, μια αληθινά μεγάλη ομάδα, ιστορική, ισχυρή, φημισμένη και λαοφιλή, στον ίδιο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Και, επιτέλους, μια πραγματικά καλή κλήρωση.
Πηγή: metrosport.gr
Ντόρτμουντ; Επιτέλους, μια εξαιρετική κλήρωση!

Ετσι κι αλλιώς, ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο. Στόχος του δεν είναι καν να φτάσει στον τελικό, ή στους ημιτελικούς, φοβάμαι ούτε καν στους οκτώ. Εφικτός και ρεαλιστικός στόχος είναι ανέκαθεν να περάσει σε όμιλο, να μαζέψει το χρήμα, να εμπλουτίσει τις ευρωπαικές εμπειρίες του και να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο.

Το χρήμα όμως και οι οι εμπειρίες εξαρτώνται από την εμπορικότητα και την ποιότητα των αντιπάλων. Και με αντιπάλους σαν αυτούς που συνήθιζε να βρίσκει στον δρόμο του δεν κέρδιζε σχεδόν τίποτε. Κέρδισε αίγλη, εμπειρίες και χρήμα όταν απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσέ, κέρδισε και όταν πέταξε έξω από τον όμιλο την Τότεναμ για να προκριθεί ο ίδιος. Οπως κέρδισε αντιμετωπίζοντας τη Σάλκε, έστω και αν αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τον Αγιαξ, έστω και αν αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζοντας με τέτοιους αντιπάλους μόνο κερδίζεις και ποτέ δεν χάνεις, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αγώνων. Και αν είναι θετικά τα αποτελέσματα, τότε δεν κερδίζεις απλώς, αλλά θριαμβεύεις και "απογειώνεσαι".

Η συμμετοχή της Ντόρτμουντ στον ίδιο όμιλο, έχει τεράστια σημασία για τον ΠΑΟΚ. Η Κρασνοντάρ και η Γκαμπάλα δεν αποτελούν τίποτε άλλο εκτός από το όχημα που μπορεί να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ για να περάσει στους 32 της διοργάνωσης, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Το γεγονός, όμως, ότι θα αντιμετωπίσει το πανίσχυρο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, την Ντόρτμουντ, έχει τη δική του ξεχωριστή αξία. Ιδιαίτερα το ματς της Τούμπας, που, ευτυχώς, προηγείται του αγώνα στο Ντόρτμουντ, θα είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή που με λίγες στο παρελθόν μπορεί να συγκριθεί. Για την ακρίβεια, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα παιχνίδια κόντρα στην Μαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόφ, τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα και την Αρσεναλ του Ντένις Μπέργκαμπ.

Είναι ένα παιχνίδι που από τώρα περιμένουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ενα παιχνίδι για το οποίο "ζουν" από τώρα οι παίκτες. Ενα παιχνίδι που θα μας απασχολεί ευχάριστα καθημερινά, έως τη διεξαγωγή του. Ενα παιχνίδι που θα στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην Τούμπα. Ενα παιχνίδι που θα καταχωρηθεί στις πιο σπουδαίες σελίδες της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Και, επειδή τα έφερε, ευνοικά η τύχη, άλλο τόσο μεγάλη αξία θα έχει και ο αγώνας στο "Βεστφάλεν", που είναι και ο τελευταίος της σειράς του ομίλου.

Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ να απολαύσουν την ομάδα τους ως αντίπαλο της μεγάλης Ντόρτμουντ και, γιατί όχι, να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους 32. Εάν ο ΠΑΟΚ έχει έως τότε συγκετρώσει τους βαθμούς που μπορεί να πάρει στα τέσσερα παιχνίδια με τους άλλους δύο αντιπάλους του, εκείνο το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να παίξει χωρίς βαθμολογική πίεση με την Ντόρτμουντ και να προκριθεί μαζί της στη φάση των 32. Είναι το ιδανικό σενάριο, που θα σκορπίσει ευτυχία σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ σε όλον τον κόσμο.

Tου Στέλιου Γρηγοριάδη

Διαβάστε ακόμη...