Πρόκριση-κλειδί για στέρεες βάσεις

Από metrosport.gr: Μάλλον αδικεί τη σημασία της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του EuropaLeague το γεγονός ότι είχε ουσιαστικά επιτευχθεί με το εντυπωσιακό 5-0 του αγώνα της Τούμπας και χθες ο περισσότερος κόσμος το είδε χαλαρά, πολύ χαλαρά.
Πηγή: metrosport.gr
Πρόκριση-κλειδί για στέρεες βάσεις

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι παρέες που... μάλωναν για το αν έπρεπε να κάνουν και λίγο ζάπινγκ για να δουν πώς ο Παναθηναϊκός οδηγούταν στο κάζο από την Καμπάλα (την πιο αδύναμη βάσει βαθμολογίας από όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους του EuropaLeague).

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική από το να μιλάμε απλά για την επίτευξη του μίνιμουμ στόχου της παρουσίας της ομάδας στους ομίλους του EuropaLeague.

Ειδικά, φέτος, αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για δύο λόγους:

-Ο πρώτος είναι αυτός που και ο Ίγκορ Τούντορ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Ο Κροάτης τεχνικός είπε κάποια στιγμή ότι σε κάθε ματς που ερχόταν δεν ήξερε ποιους παίκτες θα είχε να χρησιμοποιήσει. Ότι είχε, συν τις άλλοις, να διαχειριστεί και το θέμα Λούκας που είχε προκύψει. Με απλά λόγια να ξηλώνει και να ράβει νέα ομάδα και παράλληλα να προχωρά στην Ευρώπη με ρίσκα. Ένα ατύχημα να συνέβαινε μπορεί να είχαν δημιουργηθεί εντελώς διαφορετικές συνθήκες τη δεδομένη περίοδο και ο ΠΑΟΚ να άρχιζε τη σεζόν με γκρίνια και αμφισβήτηση.

-Ο δεύτερος λόγος είναι ουσιαστικά η συνέχεια του πρώτου. Ο Τούντορ, πετυχαίνοντας την παρουσία της ομάδας στους ομίλους του αναβαθμισμένου οικονομικά EuropaLeague (υπολογίζεται ότι με μία καλή πορεία ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της φετιής σεζόν) κερδίζει μπόλικο χρόνο. Να ετοιμάσει τον ΠΑΟΚ και με τους νεοαποκτηθέντες πλέον στο πλάνο του και να αντέξει ακόμη και κάποια... στραβή, όπως ήταν η ισοπαλία με τα Γιάννινα.

Είναι σημαντικό για έναν νέο προπονητή και παίκτες που ακόμη μαθαίνουν τι εστί ΠΑΟΚ, κόσμος του ΠΑΟΚ και Τούμπα να μπορούν να πορεύονται χωρίς να νομίζουν ότι κινούνται με την πλάτη στον τοίχο. Θα πει κάποιος: «Μα ο Σαββίδης και ο Άρνεσεν ξεκαθάρισαν ότι υπάρχει πλάνο τριετίας».

Σίγουρα ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρίσκονται σε δύσκολη θέση αν στραβώνουν αποτελέσματα σε σοβαρούς αγώνες. Κι αν δεν το πιστεύετε, δείτε λίγο τι συμβαίνει δίπλα μας, στον Παναθηναϊκό, από χθες το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη...