«Θα παλέψει για την δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιώτης Σταματόπουλος, μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή της Φορτούνα Ντίσελντορφ, που έχει θητεία μεταξύ άλλων στον πάγκο του ΠΑΟΚ και στις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας, μίλησε στον ArenaFM 89,4 για την κλήρωση του «δικεφάλου» στο Γιουρόπα Λιγκ.
Πηγή: arenafm.gr
«Θα παλέψει για την δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM89,4 ο γνωστός προπονητής:

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ :«Η Καμπάλα είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα ,όπως την είδαμε και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Άγνωστη αλλά επικίνδυνη. Το απόλυτο φαβορί είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δείχνει ότι μπορεί να παλέψει για την δεύτερη θέση».

Για την Ντόρτμουντ :«Η Μπορούσια φέτος έχει αλλάξει προπονητή ,μετά από επτά συνεχόμενα επιτυχημένα χρόνια, η περσινή χρονιά δεν ήταν και τόσο καλή. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτό. Ο νέος προπονητής έχει λειτουργήσει θετικά μέχρι στιγμής καθώς οι παίκτες βρήκαν ένα νέο κίνητρο . Βλέπεις πολλούς παίκτες να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Χούμελς ο αρχηγός, ο Σούμποντιτς βρίσκει το καλό του εαυτό, ο Σωκράτης εδώ και χρόνια είναι από τους πιο σταθερούς της ομάδα. Ο Ρόις μετά τους τραυματισμούς που είχε φαίνεται να φτάνει σε ένα τοπ επίπεδο. Ο Μιχταριάν, τον οποίο ήθελαν να τον δώσουν, τελικά ο προπονητής επέμεινε, ο παίκτης έμεινε και δικαιώθηκε. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ταχύτητα ιδιαίτερα στα άκρα αλλά και στο κέντρο της επίθεσης. Είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ ψηλά και αξιοποιεί πολύ καλά τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Ο Τούχελ έχει αλλάξει λίγο στυλ παιχνιδιού, θέλει περισσότερη κατοχή με την μπάλα ενώ στο παρελθόν έπαιζε πολύ σε κόντρα επίθεση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα κάνει ένα πολύ ωραίο ταξίδι σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρεθεί σε καλή μέρα, να πιάσει καλή απόδοση και να μην δώσει χώρο στην Ντόρτμουντ. Η ταχύτητα στα άκρα και στο κέντρο της επίθεσης είναι τρομερή. Εκεί που μπορεί να την χτυπήσει μια ομάδα είναι στις αντεπιθέσεις και στους πολλούς κενούς χώρους που αφήνουνε λόγω του πολύ επιθετικού παιχνιδιού που παίζουν. Η ομάδα παίζει πολύ ψηλά με αποτέλεσμα οι επιστροφές να είναι αργές πολλές φορές. Το είδαμε και με την Ολντ Γκρέναλντ και τα τρία γκολ που πέτυχαν στην Νορβηγία μέσα σε 20 λεπτά, στον πρώτο επαναληπτικό».

Για τον ΠΑΟΚ : «Είναι πολύ αρχή για να μιλήσουμε για μεγάλες αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Γίνεται μια νέα προσπάθεια με πολλά καινούργια πρόσωπα, με νεαρούς παίκτες που τους δίνεται η ευκαιρία να ξεχωρίσουν. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από ένα νεαρό φιλόδοξο προπονητή, από έναν τεχνικό διευθυντή που έχει περάσει από πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και έχει ένα τεράστιο δίκτυο επαφής. Ο Πρώτος στόχος επιτεύχθηκε με την πρόκριση στους ομίλους, καθώς είδαμε και μεγάλες ομάδες να μένουν εκτός Ευρώπης».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την Ντόρτμουντ: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα μέσα στην Τούμπα. Είναι από τα πιο ηλεκτρισμένα γήπεδα στην Ευρώπη. Το αισθάνθηκα και εγώ όταν πέρασα από τον ΠΑΟΚ, κυρίως στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό».

Διαβάστε ακόμη...