Είναι μικρό το γήπεδο – 3.100 δίνει η Ντόρτμουντ

Από thessports.gr: To πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι του ομίλου είναι αυτό, που θα γίνει την τελευταία αγωνιστική στο Ντόρτμουντ, σε μία περιοχή όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, που ζουν και αναπνέουν να δουν τον ΠΑΟΚ στα μέρη τους.
Πηγή: thessports.gr
Είναι μικρό το γήπεδο – 3.100 δίνει η Ντόρτμουντ

Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση – εισιτήριο, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς σύμφωνα με την γερμανική ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα πάρει μόλις 3.100 εισιτήρια.

Το γήπεδο της Μπορούσια έχει χωρητικότητα 81.500 θέσεις, ωστόσο στους ευρωπαϊκούς αγώνες πέφτει στις 65.000, γιατί η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει θέσεις ορθίων και οι Γερμανοί περνούν στις κερκίδες ορθίων καρεκλάκια, με αποτέλεσμα να πέφτει η χωρητικότητα.

Οι κερκίδες των φιλοξενουμένων στο Βεστφάλεν Στάντιον είναι οι 60, 61, 55 και 56, με τις δύο πρώτες να είναι ορθίων και η χωρητικότητα θα μειωθεί με τα καρεκλάκια. Σ΄ αυτές τις τέσσερις θύρες, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τα 3.100 εισιτήρια.

(Οι θύρες 10-15 και 80-84 είναι ο περίφημος "κίτρινος τείχος", το μεγαλύτερο πέταλο του κόσμου, με χωρητικότητα 28.000 ορθιούς, που δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στους αγώνες της Μπουντεσλίγκα).

Σε ότι αφορά την Ντόρτμουντ...

Όλα τα παιχνίδια της είναι sold out και πουλά κάθε χρόνο 55.000 διαρκείας. Εκεί σταματά η διάθεση, καθώς αν τα άφηναν ελεύθερα, μπορεί να γέμιζαν δύο γήπεδα. Για να πάρει κανείς διαρκείας στην Ντόρτμουντ, θα πρέπει να γραφτεί στη λίστα αναμονής και να περιμένει να έρθει η σειρά του σε μερικά χρόνια.

Τα διαρκείας ισχύουν μόνο για το πρωτάθλημα και όχι για την Ευρώπη, αλλά οι κάτοχοί τους έχουν προτεραιότητα για να αγοράσουν εισιτήριο στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Γίνεται αντιληπτό, ότι λίγα εισιτήρια θα βγουν στην αγορά, αλλά είναι βέβαιο ότι πολλά θα καταλήξουν σε ελληνικά χέρια.

Το θετικό είναι ότι την τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ λογικά θα έχει ήδη περάσει,, οπότε ίσως το ενδιαφέρον των οπαδών της να είναι μειωμένο.

Σε κάθε περίπτωση, αν κι αυτό δεν εξασφαλίζει κανέναν ότι θα μπει στο γήπεδο, σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν εισιτήρια στη μαύρη αγορά έξω από το γήπεδο σε νορμάλ τιμές.

Διαβάστε ακόμη...