Οι αντίπαλοι με τα "μάτια" της ΠΑΕ

Το paokfc.gr κάνει μία πρώτη προσέγγιση των αντιπάλων του Δικεφάλου στον τρίτο όμιλο του Europa League, αναλύοντας το προφίλ της ομάδας, του προπονητή, του "αστεριού" αλλά και τις κορυφαίες μεταγραφές που έκανα οι ομάδες την καλοκαιρινή περίοδο.
Πηγή: paokfc.gr
Οι αντίπαλοι με τα "μάτια" της ΠΑΕ

Ντόρτμουντ

Το ξεκίνημα της περσινής σεζόν εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Το πρώτο μισό βρήκε την Ντόρτμουντ στο πάτο της βαθμολογίας και τα όνειρα του τίτλου έμοιαζαν ανέκδοτο. Με ένα ντεμαράζ στο δεύτερο μισό οι Βεσταφαλοί κατάφεραν να κάνουν το comeback τους και τις τελευταίες αγωνιστικές να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η εποχή Κλοπ έφτασε στο τέλος, με τον προπονητή-σύμβολο της εποχής της αναγέννησης του Συλλόγου μετά τις οικονομικές περιπέτειες που βίωσε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας να αποχωρεί. Ο κορμός της ομάδας έμεινε ακλόνητος και πραγματοποιήθηκαν κάποιες καλές και ενδιαφέρουσες κινήσεις, με κορυφαία αυτή του Γκονζάλο Κάστρο από την Λεβερκούζεν. Φετινοί στόχοι φυσικά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η επιστροφή στο Champions League αλλά και το τέλος του δρόμου στο Europa Laegue. Άλλωστε μία ομάδα με την ιστορία και το ειδικό βάρος της φανέλας της Ντόρτμουντ δεν μπορεί παρά να κυνηγάει την ευρωπαϊκή διάκριση ακόμα και στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Προπονητής

Τόμας Τούχελ

Ο Γερμανός τεχνικός θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα στην Ελλάδα, καθώς είχε αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης πέρυσι το καλοκαίρι γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό. Μετά από μία επιτυχημένη συνολικά πενταετία, όπου κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο την Μάιντζ και ένα χρόνο ξεκούρασης, καθώς την περασμένη σεζόν δεν απείχε από τους πάγκους, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ, στον πάγκο της Ντόρτμουντ

Αστέρι

Μάρκο Ρόις

Οι σειρήνες κάθε καλοκαίρι όλο και αυξάνονται. Ο χορός των εκατομμυρίων γύρω από το όνομα του δεν τον επηρεάζει στο ελάχιστο. Μόνο του μέλημα αυτή την στιγμή να παραμείνει υγιής και να επαναφέρει την ομάδα του στις επιτυχίες. Εν αντιθέσει με τους μεγάλους αστέρες της ομάδας που μετά τον τελικό του Champions League αποχώρησαν από τον Σύλλογο, ο Ρόις παρέμεινε και επιδιώκει την νέα χρονιά να ηγηθεί της ομάδας στην νέα εποχή που ξημερώνει για αυτή.

Κράσνονταρ

Η περσινή χρονιά βρήκε την Κράσνονταρ να χάνει την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος στο νήμα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μαζί το εισιτήριο για το Champions Legaue. Είναι μία ομάδα που πραγματοποιεί συνεχώς βήματα προόδου και σε αντίθεση με άλλες ομάδες της χώρας το κάνει χωρίς να ξοδεύει πακτωλούς χρημάτων αλλά επενδύοντας στις Ακαδημίες της, που θεωρούνται οι καλύτερες αυτή την στιγμή στην Ρωσία. Η ομάδα μετράει μόλις 7 χρόνια ιστορίας καθώς ιδρύθηκε το 2008 και κατάφερε το 2011 να παίξει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία. Την περασμένη σεζόν συμμετείχε και πάλι στους ομίλους του Europa League και τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Βολφσμπουργκ και Έβερτον αλλά πάνω από την Λιλ. Φέτος θα επιδιώξει να συμμετάσχει για πρώτη φορά στους 32 της διοργάνωσης.

Προπονητής

Όλεγκ Κονόνοβ

Παλιός γνώριμος του Δικεφάλου καθώς είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ όντας στον πάγκο της Καρπάτι Λβιβ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από από τους ομίλους του Europa League το 2011. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή και μετά από εξαιρετική παρουσία στην Σέριφ Τίρασπολ, η Καρπάτι του έδωσε την ευκαιρία να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Μετά από μία καλή παρουσία απολύθηκε το 2011 αλλά δεν έφυγε από την Ουκρανία καθώς την σεζόν 2012-2013 ανέλαβε την Σεβαστούπολη με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Λευκορώσος από το 2013 έγινε μόνιμος κάτοικος Ρωσίας και αποτελεί τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών και της συνεχούς προόδου της ομάδας.

Αστέρι

Βλαντιμίρ Μπιστρόφ

Ο 31χρονος δεξιός εξτρέμ έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, με πολλά παράσημα από την καριέρα του σε Σπάρτακ Μόσχας και κυρίως την Ζενίτ ενώ είναι διεθνής με την φανέλα της Εθνικής Ρωσίας έχοντας συμμετάσχει στο Euro 2008. Στο περσινό Μουντιάλ ο Φάμπιο Καπέλο τον άφησε εκτός, ενώ ο κύκλος του στην Ζενίτ έφτασε στο τέλος του. Αναζητώντας νέες προκλήσεις στην καριέρα του και έχοντας να προσφέρει εμπειρία, ποιότητα αλλά και ταχύτητα αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε η Κράσνονταρ και πέρυσι ήταν από τα βασικά στελέχη της επιτυχίας του συλλόγου.

Γκαμπάλα

Η σταχτοπούτα της διοργάνωσης. Η ομάδα που βάση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA είναι η πιο αδύναμη από αυτές που συμμετέχουν στους ομίλους. Όλα αυτά όμως μόνο στα χαρτιά καθώς στο γήπεδο η ομάδα τείνει να διαψεύσει τους πάντες. Γεγονός το οποίο κατάλαβαν για τα καλά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Απόλλων Λεμεσού που γνώρισαν αποκλεισμούς-σοκ από του Αζέρους. Πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης αλλά δεν κατάφερε να περάσει κάποιον γύρο. Φέτος όμως το πέτυχε και μάλιστα τετράκις, πανηγυρίζοντας το βράδυ της Πέμπτης μία μεγάλη και ανέλπιστη πρόκριση εις βάρος του Παναθηναϊκού μέσα στην Λεωφόρο.

Προπονητής:

Ρόμαν Χριχόρτσουλ

Ο Ουκρανός τεχνικός με μία καλή τετραετία στην Λετονία και την Βέντσιπλις, όπου σάρωσε τους εγχώριους τίτλους το 2010 ανέλαβε την Τσερνμόρετς, ομάδα της πατρίδας του οδηγώντας την στο τελικό του Κυπέλλου το 2013 αλλά και τους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε την Γκαμπάλα με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και πέτυχε τέσσερις εντυπωσιακές προκρίσεις, οι πρώτες της ομάδας στην ιστορία της και για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Αστέρι

Ντόντο

Ο Λουίς Πάολο Χιλάριο, γνωστός και ως Ντόντο, συστήθηκε στο Ευρωπαϊκό κοινό με τα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ανήκει στην Γκαμπάλα από το 2011 ενώ έχει περάσει από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και την Λοκομοτίβα ως δανεικός. Φορ με αίσθηση του χώρου, μπορεί με μία μόλις ευκαιρία να σε...σκοτώσει και το μαρκάρισμα του αποτελεί πονοκέφαλο για τους αντίπαλους προπονητές.

Διαβάστε ακόμη...