To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Από contra.gr: Τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την Κράσνονταρ και την Καμπάλα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League.
Πηγή: contra.gr
To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το Contra.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων του Δικεφάλου. Η περσινή πορεία, τα αστέρια, ο προπονητής και οι μεταγραφικές κινήσεις.

Η κληρωτίδα του Europa League έφερε τον ΠΑΟΚ στον ίδιο όμιλο με την πανίσχυρη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ρωσική και πάντα επικίνδυνη Κράσνονταρ, καθώς και την έκπληξη της διοργάνωσης, την Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ.

Οι υποχρεώσεις του Δικεφάλου στη διοργάνωση θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 6 αγωνιστικών της φάσης των ομίλων:

1η αγωνιστική: 17 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 1 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 22 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 5 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 26 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 10 Δεκεμβρίου

Τo Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Τι έκαναν την περυσινή σεζόν, πώς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους και ποιες κινήσεις έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Μεταγραφές

Ήρθαν: Κάστρο, Μπούρκι, Βέιγκλ

Έφυγαν: Καμπλ, Λάνγκερακ, Τζόγιτς, Ιμόμπιλε, Κελ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Τόμας Τούτσελ

Αστέρι: Μάρκο Ρόις

Τι έκανε πέρυσι: Προκρίθηκε ως πρώτη από τον τέταρτο όμιλο του Champions League, πάνω από Άρσεναλ, Άντερλεχτ και Γαλατάσαραϊ. Η πορεία της σταμάτησε όμως στη φάση των "16" καθώς συνάντησε την μετέπειτα φιναλίστ, Γιουβέντους από την οποία έχασε δύο φορές, 2-1 εκτός και 3-0 εντός έδρας.

Κράσνονταρ

Μεταγραφές

Ήρθαν: Σμόλοφ, Στράντμπεργκ, Τορμπίνσκι, Καμπορέ

Έφυγαν: Σιπίτσιν, Μπουρμίσρτοφ, Πομέρκο

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Όλεγκ Κονόνοφ

Αστέρι: Ζοαοζίνιο

Τι έκανε πέρυσι: Αν και ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, κατάφερα να φτάσει μέχρι τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί ωστόσο έπεσε σε όμιλο με Έβερτον, Βόλφσμπουργκ και Λιλ, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Καμπάλα

Μεταγραφές

Ήρθαν: Αντόνοφ, Βερνίντουμπ, Ζεκ, Φλορέσκου, Ζένιοφ

Έφυγαν: Μεντί, Τατζιζάντε, Σιβάκοφ, Φαρκάς, Μπενγκά, Σολτάνοφ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Ο Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας τις 21 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφοντας συμβόλαιο 1,5 έτους. Ο 50χρονος Ουκρανός προπονητής πριν καθίσει στον πάγκο της Καμπάλα, είχε περάσει μεταξύ άλλων από αυτούς των Τσερνομόρετς (2010-14),Μέταλουργκ Ζαπορίζιε (2009-10) και Βέντσπιλς (2005-09).

Αστέρι: Ο Λουίς Πάουλο Ιλάριο "Ντοντό" είναι το μεγάλο αστέρι των Αζέρων. Είναι 27 ετών, επιθετικός και αγωνίζεται στην Καμπάλα από το 2011, μετρώντας 112 συμμετοχές και 21 γκολ.

Τι έκανε πέρυσι: Την περυσινή χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε "φτωχή" παρουσία, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο από τηνΣιρόκι με συνολικό σκορ 5-0 (3-0, 2-0).

Διαβάστε ακόμη...