Έβγαλε – κι άνετα - την υποχρέωση ο ΠΑΟΚ, στην Δανία…

Από pamesports.gr: Το 5-0 της Τούμπας, για να είμαστε σοβαροί κατά το δυνατόν, δεν επέτρεπε πολλά περιθώρια ανατροπών στο «Μπρόντμπι Στάντιον».
Πηγή: pamesports.gr
Έβγαλε – κι άνετα - την υποχρέωση ο ΠΑΟΚ, στην Δανία…

Έτσι; Ως εκ τούτου η κριτική στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων η κριτική – κατά την ταπεινή μας άποψη – προσεγγίζει την διύλιση κώνωπα!

Καθώς μάλιστα, ο ΠΑΟΚ «άνοιξε» το σκορ στο 21ο λεπτό; Η κατάσταση μήτε με θαύμα ανατρεπόταν. Ακόμη κι όταν η Μπρόντμπι ισοφάρισε στο 27ο (για το τελικό 1-1) τα περιθώρια ανατροπής ήταν πέρα κι από την σφαίρα της φαντασίας. Εν τούτοις οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν στο χαβαλέ τη συγκεκριμένη υποχρέωση τους. Αντίθετα. Ανταποκρίθηκαν απόλυτα σε αυτήν. Δίχως όμως, να προσεγγίσουν υψηλά standards απόδοσης. Και τούτο ίσως, επειδή επιθετικά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με πρωτότυπο σχήμα: Μυστακίδης, Κουλούρης, Ροντρίγκες.

Μέχρι να συντονιστούν αυτοί, χάθηκε το Α΄ ημίχρονο. Αν κι ατομικά οι παίκτες της ελληνικής ομάδας πήγαν καλά, γενικά... Ομαδικά είχαν σαφή προβλήματα συντονισμού. Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ακόμη ψάχνεται. Κι είναι φυσικό. Στο Β' - όταν κι ο ΠΑΟΚ ...βρέθηκε – έδωσε χαμηλών τόνων παράσταση ανωτερότητας...

Στους δυο αγώνες των play offs στο Γιουρόπα Λιγκ και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ο Ιγκόρ Τούντορ (ανάγκα ... θεοί πείθονται) έπαιξε με τρεις διαφορετικές 11άδες. Συμπέρασμα; Έχει ακόμη δρόμο. Και για των λόγων μας το αληθές; Παραπέμπουμε στις κινήσεις- μέχρι ενός σημείου... απεγνωσμένες – για να διευθύνει και να κατευθύνει αρκετές φορές τους παίκτες του. Μεταξύ μας, πάντως... Ωφελήθηκε από τον αγώνα αυτόν ο Κροάτης προπονητής. Και παίκτες δοκίμασε. Και σχήματα!

Οφείλουμε βέβαια, να καταγράψουμε3 θετικά, πέρα από την συνέπεια στην εκπλήρωση ουσιαστικών υποχρεώσεων, σε έναν αγώνα τυπικών. Κι αυτά είναι η αυτοπεποίθηση με την ηρεμία και την άσκηση πίεσης (όχι όλων...) των παικτών του ΠΑΟΚ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Καρά κανόνα. Οι εξαιρέσεις; Μία στο 1-1 της Μπρόντμπι. Ναι μεν, έκανε λάθος ο Γλύκος αλλά... Ουδείς κάλυπτε τα νώτα του! Άλλες εξαιρέσεις; Σε γυρίσματα της μπάλας πίσω για τον ΠΑΟΚ. Η επικοινωνία του Έλληνα «κίπερ» με τους Πορτογάλους μπακ είχε κάποια... παράσιτα!

Του Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...