"Τιμήσαμε τον ΠΑΟΚ"

Για την πρόκριση της ομάδας μας στους 32 του Champions League, αλλά και για την κλήρωση που φέρνει ως αντίπαλο τη σουηδική Έρεμπρο, μίλησε στο paokwomansoccer o προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Κατηκαρίδης.
Πηγή: paokwomansoccer/facebook
"Τιμήσαμε τον ΠΑΟΚ"

Αρχικά, για την πρόκριση, ο «αρχιτέκτονας» της μεγάλης επιτυχίας στο Μπέλφαστ, δήλωσε: «Ήταν το αποτέλεσμα μιας κοπιαστικής, επίπονης και συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση, διάρκειας έξι εβδομάδων. Δίκαια και πεντακάθαρα κέρδισαν οι αθλήτριές μου, με την αξία τους, την είσοδο στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ποιότητά τους αναγνωρίσθηκε από αντιπάλους και θεατές. Τιμήσανε με το παραπάνω τον ΠΑΟΚ και τη χώρα μας και είναι άξιες συγχαρητηρίων για τη συνολική συμπεριφορά τους, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πλάνο, την αγωνιστική φιλοσοφία και το όραμα του προπονητή τους. Το σημαντικότερο είναι ότι η πρόκριση επιτεύχθηκε και με παίκτριες, οι οποίες –όπως κι εγώ- αγωνίσθηκαν πρώτη φορά σε επίπεδο Champions League. Νεαρές σε ηλικία, που εκπαιδεύθηκαν να καλύψουν θέσεις από τις οποίες αποχώρησαν έμπειρες αθλήτριες και το κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία, έστω κι αν είχαν λίγο χρόνο για αυτό.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, με ένα ρόστερ αποτελούμενο από έμπειρες παίκτριες, οι οποίες έχουν τη διάθεση να βελτιώνουν συνεχώς το παιχνίδι τους με πειθαρχία και υπομονή, και νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες με διάθεση και ενθουσιασμό, κατάφερε να προκριθεί, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Αρωγός στην προσπάθειά μας φυσικά ο Α.Σ. και ο μόνιμος συνοδοιπόρος με την αδιάλειπτη καθημερινή παρουσία του και εποπτεία, κ. Γιώργος Προύσαλης, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου.

Τελευταία μου σκέψη μια ερώτηση προς όλο τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ: Πρέπει να φέρουν τα κορίτσια το κύπελλο του Champions League για να τα υποδεχθούν έστω και πενήντα άτομα κατά την άφιξή τους; Μήπως ενοχλεί ότι τα καταφέρνουν οι γυναίκες; Δε θα ξεχάσω ποτέ την ερώτηση παίκτριάς μου, λίγο πριν την προσγείωση στη Θεσσαλονίκη: «Κόουτς λες να μας περιμένουν φίλαθλοι και δημοσιογράφοι;». Η απάντησή μου ήταν ωμή, ρεαλιστική, κοφτή: «Όχι». Διότι γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα. Ελπίζω κάποια στιγμή αυτή η ομάδα να καταφέρει τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ να την αγαπήσει έμπρακτα. Ίσως σύντομα».

Για την κλήρωση της επόμενης φάσης, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε πάντα με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας αυτόν που θα σταθεί απέναντί μας. Δε φοβάμαι, άρα και οι παίκτριές μου, κανέναν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει μόνο από τον κακό του εαυτό ή από έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Η Έρεμπρο είναι δευτεραθλήτρια Σουηδίας, σε αναλογία με το ανδρικό ποδόσφαιρο είναι σαν να αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τη δευτεραθλήτρια Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας ή Αγγλίας. Πέρσι φιναλίστ στον τελικό του Champions League ήταν ομάδα της Σουηδίας και αυτό τα λέει όλα. Είναι, όμως, ταυτόχρονα, και η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξει την ποιότητα και την εξέλιξή του, όπως και να αναδείξει το ταλέντο των αθλητριών του. Πιστεύω πάρα πολύ στις ικανότητές τους, έχουμε βελτιώσει πολύ τα τρεξίματά μας, κάτι που φάνηκε στο Μπέλφαστ. Επίσης έχουμε βελτιώσει την εφαρμογή της τακτικής μας και εν τέλει οι παίκτριες οφείλουν να υιοθετούν και να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους που θέτει ο προπονητής τους και ο βασικός στόχος είναι ένας: Πάντα μπροστά, πάντα ένα βήμα παρακάτω. Οφείλουμε να τιμήσουμε τον Δικέφαλο Αετό, τον Α.Σ., την προσωπικότητά μας, τη χώρα μας και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει άλλη μια φορά αυτή η ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...