Ο Μπουμπένκο για Ζάιρο - Σάμπο

Από arenafm.gr: Ένας από τους καθ' ύλη αρμοδίους να μιλήσουν για τις αγωνιστικές ικανότητες των Ζάιρο Ντα Σίλβα και Έρικ Σάμπο, μιλησε στον Arena 89,4 FM.
Πηγή: arenafm.gr
Ο Μπουμπένκο για Ζάιρο - Σάμπο

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο, που γνωρίζει καλά τόσο το ελληνικό, όσο και το σλοβακικό ποδόσφαιρο, ανέλυσε τους τομείς που μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ, οι δυο ποδοσφαιριστές.

Ο 64χρονος με μακρόχρονη πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας περάσει από Ηρακλή (δις), Πανιώνιο (δις) και Ολυμπιακό Βόλου, εξέφρασε την πίστη του, πως οι Ζάιρο και Σάμπο μπορούν να κάνουν την διαφορά τόσο στις εγχώριες, όσο και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Σλοβάκος τεχνικός για τον Βραζιλιάνο πρώην μεσοεπιθετικό της Τρέντσιν, είχε καλά λόγια να πει.

«ΠΑΙΚΤΗΣ-ΗΓΕΤΗΣ»

«Ο Ζάιρο, είναι παίκτης – ηγέτης και το έδειξε με την παρουσία του στην Τρέντσιν. Πρόσφερε τα μέγιστα για το νταμπλ της Τρέντσιν, με την ομάδα να ανταποδίδει την προσφορά του, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει στον ΠΑΟΚ. Διαθέτει στοιχεία έτοιμου παίκτη και πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής, καθώς θα έχει στην ομάδα τόσο τον Σάμπο, όσο και τον Μακ που θα τον βοηθήσουν. Μπορεί με άνεση να αγωνιστεί τόσο στα πλάγια της επίθεσης, όσο και στην κορυφή, καθώς χειρίζεται την μπάλα και με τα δυο πόδια. Όσο πιο γρήγορα «δέσει» με το σύνολο, τόσο πιο αποδοτικός θα φανεί. Η διαφορά του σλοβακικού, με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στην ταχύτητα, αλλά ο Ζάιρο δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, μιας και είναι ταχύτατος τόσο στην κίνηση, όσο και στην σκέψη».

«ΜΑΧΗΤΗΣ... ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΣΑΜΠΟ»

«Μέλι» έσταζε και για τον Έρικ Σάμπο, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο Σλοβάκος τεχνικός υποστήριξε πως ο 23χρονος μέσος είναι έτοιμος για να προσφέρει στο υψηλό επίπεδο και σε μια ομάδα που έχει πολύ πιο μεγάλες απαιτήσεις, από ότι η Σπάρτακ Τρνάβα.

«Η μεταγραφή του Έρικ στον ΠΑΟΚ είναι μια ανταμοιβή για τις πολύ καλές σεζόν του με την Σπάρτακ. Ειδικά πέρσι σκόραρε 11 γκολ, παίρνοντας και θέση στην εθνική ομάδα. Είναι ένας παίκτης, που παίζει κυρίως ως κεντρικός μέσος, ενώ αν παραστεί ανάγκη μπορεί να δώσει λύσεις και στα πλάγια της μεσαίας γραμμής, γιατί έχει την ταχύτητα. Μεγάλο το προσόν, η φυσική του κατάσταση, που τον μετατρέπει σε μαχητή με τεχνικά χαρίσματα».

Διαβάστε ακόμη...