«Ποιοτικός εξτρέμ ο Ζάιρο»

Από inpaok.com: O Mάρτιν Τσέβελα προπονητής της πρωταθλήτριας Σλοβακίας Τρεντσίν, και μέχρι και πριν λίγες ημέρες τεχνικός του Ζάιρο έδωσε συνέντευξη στο INPAOK και μίλησε για τον Βραζιλιάνο επιθετικό.
Πηγή: inpaok.com
«Ποιοτικός εξτρέμ ο Ζάιρο»

Τι θέση παίζει ο Ζάιρο;

Επειδή δεν είχαμε καθαρό φορ, τον χρησιμοποιούσαμε ως σέντερ φορ, αλλά για να είμαι ειλικρινής είχε καλύτερη απόδοση στα άκρα και έχει και την ποιότητα για να παίζει ως δεξί ή αριστερό εξτρέμ.

Ποια είναι τα δυνατά του σημεία;

Έχει πολύ καλή ντρίπλα, είναι καλός στο ένας εναντίον ενός και για αυτό το λόγο είναι επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Ποια είναι τα αδύνατα σημεία του;

Πρέπει να γίνει καλύτερος στην πρώτη επαφή και στην συγκέντρωση του. Όταν είναι συγκεντρωμένος είναι ένας κορυφαίος παίκτης. Αλλά όταν την χάνει, του κλέβουν εύκολα την μπάλα. Δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτό το πρόβλημα, πιστεύω ότι θα γίνεται καλύτερος με τον καιρό.

Θα λείψει στην Τρεντσίν ο Ζάιρο;

Φυσικά και θα μας λείψει, είναι ένα εκπληκτικός εξτρέμ είναι ικανός να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίες οι τρεις ασίστ απέναντι στην Στεάουα. Σίγουρα θα μας λείψει, αλλά θα βρούμε αντικαταστάτη.

Θα καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ;

Πιστεύω ότι είναι δυνατό να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο βήμα για τον Ζάιρο, μια πολύ καλή μεταγραφή για αυτόν και έχει ελπίδες να κάνει ακόμα πιο μεγάλο βήμα αν μείνει υγιής και βελτιωθεί. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσει το σκοράρισμα του και αν το κάνει αυτό τότε ακόμα και μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ θα ενδιαφερθούν για αυτόν στο μέλλον

Μιλήσατε μαζί του πριν φύγει;

Ναι είχαμε μια μικρή συζήτηση και του ευχηθήκαμε τα καλύτερα και μας ευχαρίστησε και αυτός για την συνεργασία. Εδώ είμαστε μια οικογένεια, προσπαθούμε να ετοιμάζουμε παίκτες για να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουν μεταγραφές σε μεγαλύτερους συλλόγους.

Ποια η άποψη σας για τον Σάμπο;

Προσωπικά πιστεύω ναι, αλλά θα παίξει ρόλο και από την προσωπικότητα, γιατί οι Σλοβάκοι έχουμε άλλη νοοτροπία θα χρειαστεί στήριξη από τον παίκτη και την ομάδα. Ένας καλός Σάμπο μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, που ξέρω ότι είναι μεγάλοι. Θεωρώ ότι και ο Ζάιρο και ο Σάμπο θα καταφέρουν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...