Από το Cape Verde με αγάπη

Πράσινο Ακρωτήρι η Κάμπου Βέρντε όπως έχει καθιερωθεί πλέον επίσημα η ονομασία του νησιωτικού συμπλέγματος στα δυτικά την αφρικανικής ηπείρου κοντά στη Σενεγάλη.
Πηγή: inpaok.com
Από το Cape Verde με αγάπη

Από αυτή την πορτογαλική αποικία προέρχεται η τέταρτη μεταγραφική κίνηση του Δικεφάλου όπως αποκλειστικά σας αποκάλυψε το INPAOK, ο Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος από χθες (Δευτέρα 3/8) βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Το ξεκίνημα του

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα; όχι όπως τα ονειρευόταν. Παιδί μεταναστών άρχισε να κλωτσά την μπάλα στις ακαδημίες της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ που μετακόμισαν οι γονείς του για να του προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον, τα όνειρα του να παίξει στο περίφημο Ντε Κάιπ κατέρρευσαν στην τρυφερή ηλικία των 16.

Για τον νεαρό Γκάρι αρχίζει η δική του... μόρνα (σ.σ. χαρακτηριστικό είδος μελαγχολικής μουσικής του Πράσινου Ακρωτηρίου), ίσως γιαυτό και μια εκ των αγαπημένων του τραγουδιστριών είναι η κύρια εκπρόσωπος αυτού του είδους μουσικής στο Κάμπου Βέρντε η Σεζάρια Έβορα.

Οι γονείς του είναι αυτοί που τον παρακινούν να μετακομίσει στην Πορτογαλία και να ακολουθήσει το όνειρο του το οποίο δεν ήταν άλλο από την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα.

Το ξεπέταγμα στην... γειτονιά μας

Ο Ροντρίγκες δεν το βάζει κάτω κάνει το... αγροτικό του στην Πορτογαλία, για να επιστρέψει στην δεύτερη πατρίδα του την Ολλανδία, όχι στο Ρότερνταμ όμως, αλλά στην Χάγη για λογαριασμό της τοπικής Ντεν Χάαγκ. Οι εμφανίσεις του ακραίου επιθετικού με την ολλανδική ομάδα προσελκύουν το ενδιαφέρον της Λέφσκι Σόφιας.

Στην γειτονιά μας ο Γκάρι Ροντρίγκες κάνει το ξεπέταγμα του στον επαγγελματικό κόσμο του ποδοσφαίρου τα 21 γκολ και οι 14 ασιστ του στο βουλγαρικό πρωτάθλημα γίνονται το διαβατήριο του ταχύτατου εξτρέμ για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αυτό της Primera Division.

H... περιπέτεια της Έλτσε

Η Έλτσε γίνεται ο επόμενος σταθμός του ήδη... ταξιδευμένου Ροντρίγκες, η ισπανική ομάδα είναι αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του απέναντι σε κορυφαίους συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα οικονομικά προβλήματα όμως της ομάδας από την κοινότητα της Βαλένθια, αναγκάζουν τον εδώ και λίγες μέρες πατέρα ενός υγιέστατου κοριτσιού, τον Γκάρι Ροντρίγκες να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η ευκαιρία έρχεται από τον ΠΑΟΚ, ο ίδιος δεν το σκέφτεται στιγμή και συμφωνεί να γίνει κάτοικος Τούμπας για την επόμενη τριετία.

Η... ποδοσφαιρομάνα το Πράσινο Ακρωτήρι

Ο 25χρονος δεξιοπόδαρος εξτρέμ αποφάσισε να τιμήσει τους γονείς του επιλέγοντας να αγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο με την εθνική του Cape Verde, το οποίο μπορεί να μην έχει στις τάξεις του κάποιον μεγάλο αστέρα των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Ωστόσο αποτελεί την χώρα καταγωγής ποδοσφαιριστών που έχουν διαπρέψει κυρίως με τα χρώματα της εθνικής Πορτογαλίας. Νάνι, Μανουέλ Φερνάντες, Σιλβέστρ Βαρέλα, Ελισέου, Ρολάντο είναι κάποιοι από τους αστέρες των Ευρωπαϊκών γηπέδων που έλκουν την καταγωγή τους από το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει και ο... «δικός» μας Ντάνιελ Μπατίστα, ενώ από την μεριά του πατέρα του σχέση έχει και ο μεγάλος μπομπέρ Χένρικ Λάρσον.

Το ψηλότερο νησί του συμπλέγματος είναι το Fogo (φωτιά), κύριο αξιοθέατο του το ηφαίστειο Πίκο ντε Φόγκο, ο Ροντρίγκες πλέον θα δίνει την δική του παράσταση σε ένα άλλο ηφαίστειο αυτό της Τούμπας, το αν θα βάλει φωτιές στις αντίπαλες άμυνες θα το δείξει ο καλύτερος καθρέφτης που δεν είναι άλλος από το χορτάρι.

Διαβάστε ακόμη...