Το…CV του Λέοβατς (video)

Από inpaok.com: Ο Μαρίν Λέοβατς, τον οποίο οι Κροάτες στέλνουν στον ΠΑΟΚ είναι ένας ποδοσφαιριστής πολυεργαλείο, αφού έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις.
Πηγή: inpaok.com
Το…CV του Λέοβατς (video)

Ο 26χρονος που είναι γεννημένος στην Αυστρία έχει την ικανότητα να καλύψει την θέση του σέντερ μπακ, αλλά και αυτή του αριστερού εξτρέμ, ωστόσο νιώθει πιο... ασφαλής όταν τοποθετείται ως αριστερό μπακ.

Από το 1997 έως και το 2009 αγωνιζόταν σε ακαδημίες και στην δεύτερη ομάδα της Αούστρια Βιέννης.

Αν και με την αυστρική ομάδα είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Αυτό έγινε σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης, με τους Γερμανούς να επικρατούν με 2-0.

H Aoύστρια είναι η αγαπημένη του ομάδα, αφού σε αυτήν ανδρώθηκε και μέσω αυτή κατάφερε να κάνει γνωστό το όνομα του στην ποδοσφαιρική... πιάτσα.

Με την μωβ φανέλα αγωνίστηκε συνολικά 71 φορές και κατάφερε να πετύχει ένα γκολ μέσα σε πέντε χρονια παρουσίας του στην ομάδα της πρωτεύουσας,

Τον Γενάρη του 2014 πήρε μεταγραφή στην Ριεκα, αφού ήθελε να αλλάξει παραστάσεις και να δοκιμάσει και κάπου αλλού την τύχη του.

Μάλιστα, μέσω της νέας του ομάδας κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Κροατίας και έτσι στις 12 Νοεμβρίου του 2014 τέθηκε αντιμέτωπος με την Αργεντινή του Μέσι σε φιλικό αγώνα.

Η κλήση του στην εθνική ήταν λογικότατη, αφού με την νέα του ομάδα έκανα πράγματα και θάματα. 43 αγώνες ως βασικός 3 γκολ και 5 ασίστ ήταν ο απολογισμός του για την σεζόν 2014-2015.

Για τον Λέοβατς κατά καιρούς ενδιαφέρθηκαν, τόσο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και η Ντνίπρο, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να τον πάρει από την Ριέκα, αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά.

Δείτε στα παρακάτω video μερικά από τα στιγμιότυπα του:

Διαβάστε ακόμη...