Τι εστί Μαρίν Λεόβατς (Video)

Από thessports.gr: To κρατικό ραδιόφωνο της Κροατίας μετέδωσε λίγο πριν τις 9 το βράδυ με βεβαιότητα ότι ο Μαρίν Λέοβατς της Ριέκα έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, απομένουν οι λεπτομέρειες και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Τούντορ.
Πηγή: thessports.gr
Τι εστί Μαρίν Λεόβατς (Video)

Ο Λέοβατς είναι Κροάτης, από την Βοσνία, που στην πραγματικότητα είναι Αυστριακός, άλλωστε εκεί μεγάλωσε και έμαθε ποδόσφαιρο.

Ο 27χρονος αριστερός μπακ, γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1988 στο Γιάιτσε της Βοσνίας, όπου όταν ξέσπασε ο πόλεμος, το 35% των κατοίκων ήταν κροατικής καταγωγής.

Μετά τον πόλεμο, έφυγαν οικογενειακώς στην Αυστρία κι ο Λέοβατς έμαθε ποδόσφαιρο εκεί, έχει άλλωστε και αυστριακό διαβατήριο.

Στα 14 του βρέθηκε στις ακαδημίες της Αούστρια Βιέννης, ανέβηκε στην δεύτερη ομάδα και το 2009, στα 21 του υπέγραψε στην πρώτη ομάδα της Αούστρια.

Μάλιστα τη σεζόν 2010-11, είχε παίξει στα δύο παιχνίδια με τον Άρη ως αλλαγή, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (τη μέρα που ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τη Φενέρμπαχτσε).

Στην Αούστρια ο Λεόβατς έπαιξε 4,5 χρόνια, έκανε 71 συμμετοχές με 1 γκολ και 5 ασίστ, και τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε στην πατρίδα του για να παίξει στην Ριέκα, με την οποία μετρά 61 συμμετοχές με 3 γκολ και 6 ασίστ.

Μετά από ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με το κροατικό κρατικό ραδιόφωνο την αποχαιρετά για να παίξει στο εξωτερικό και στον ΠΑΟΚ λόγω Τούντορ, αν και από τον ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει ακόμη κάποιο σχόλιο για τον Κροάτη αμυντικό...

Πάρτε μια μικρή γεύση από τον Λέοβατς, την εποχή που έπαιζε στην Αούστρια.

Διαβάστε ακόμη...